Kõige ilusamad raamatud

Tiina Kolk 06. veebruar 2004, 00:00

Tänavu valiti kuuendat korda Eesti 25 kaunimat raamatut ja viis kaunimat lasteraamatut. Konkursile esitati vähem teoseid kui varasematel aastatel ja ennenägematu oli seegi, et þüiikmed ?eidsid?raamatupoest võlema sobivaid trükiseid.

Muide, kolm ?leitut? ? Reeli Kõivu ja Mare Joonsalu ?Lapsepõlv: laps Eesti kunstis? (kujundaja Gunnar Lilles), Leonhard Lapini ?Avangard? (kujundaja Peeter Paasmäe) ja Asko Künnapi kunstnikuraamat ?Ja sisalikud vastasid? valiti ka 25 kaunima hulka. ?Seekord oli esitatud trükiste tase ühtlasem ja seega valik raskem,? avaldas þüsimees, kujundusgraafik Viive Noor.

Jüri Kaarma kujundatud Juhan Maiste, Kadi Polli ja Mariann Raisma albumile ?Alma Mater Tartuensis? andsid kõik þüiikmed maksimumpunktid. Seda mahukat monograafiat võpidada 2003. aasta kauneimaks raamatuks, kuigi konkursi statuudi jäi on kõtunnustatud trü võelt head. Palju kiitvaid sõüþüäsliige, maailma kauneimate raamatute konkursi korraldaja Uta Schneider Saksamaalt meie õute kohta.

Aastad ei ole vennad. Muidu nii palju elevust tekitanud luule- ja lasteraamatuid oli tänavu vähem esitatud kui tavaliselt. Pärjatud teoste reas on arvukalt nii sisult kui kaalult tõsiseid monograafiaid. Autorite aastatepikkusele uurimustööle sekundeerivad väärikad raamatukujundused. 2003. aasta raamatukujunduse trendiks on lihtne ja selge, ent väljapeetud stiil. Millised on teie lemmikud 25 kaunima seas, seda võite valida veebruarikuu lõpuni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:23
    Otsi:

    Ava täpsem otsing