Eelmisel aastal müüdi rekordarv uusi kortereid

ÄP Online 12. veebruar 2004, 00:00

2003. aastal müüdi või broneeriti rekordiliselt 1750 uut korterit, müügimahud kasvasid eelneva aastaga võrreldes ligi veerandi võrra.

2003. aasta teises pooles jäi realiseeritud korterite maht ca 10% võrra väiksemaks esimeses pooles realiseeritud korterite mahust. Aasta lõpu seisuga oli Tallinnas 600 müümata või broneerimata korterit uues või renoveeritud majas.

?Rahuldamata nõudluse survel on 2003. aastal toimunud ka hinnatõus, mis valdavalt jääb 10% piiresse, hinnatumates piirkondades (Pirita) on olnud hinnatõus kuni 15%,? kirjutavad kinnisvarabüroo analüütikud.

Arco Vara ennustab uutele korteritele jätkuvat 5?10protsendilist hinnatõusu.

Eramute puhul on suurim nõudlus 2?2,5 miljonit krooni maksvate uuselamute järele. Kallimate elamute puhul eelistab klient ehituse ise tellida. Lisaks soovivad ostjad, et majad asuksid Tallinnas või selle lähiümbruse hinnatud piirkondades (Viimsi, Tabasalu).

Tallinnas ja selle lähivaldades asub Arco Vara Tallinna büroo hinnangul ca 60 arendusprojekti, mille põhimüügiobjektid on elamukrunt, valmis eramu, paaris- või ridaelamukorter. Eramuarendusprojektide piirkondlikus jaotuses on raskuskese kandunud Tallinna piirest väljapoole.

Pidevalt suurenenud pakkumise foonil on viimase aasta jooksul nõudlus kasvanud ning sellega on kaasnenud ka tehingute arvu kasv.

Viimase aasta jooksul on järsult suurenenud paariselamute pakkumine, mille hind on individuaalelamutega võrreldes mõnevõrra soodsam. Samuti on paariselamuid võimalik ehitada elamukrundile detailplaneeringut muutmata.

Müügitulemustes, kus müügiobjektiks oli eramu, ridamajakorter, eramukrunt või paarismajakorter, perioodil 1999?2002 erilisi hüppeid ei toimunud. Seevastu 2003. aastat iseloomustab nii pakutavate objektide arvu kui ka müügitulemuste järsk tõus.

2003. aastal realiseeriti selles sektoris ligikaudu 700 objekti. Aasta lõpu seisuga oli müügis 1100 objekti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing