Venemaa aktsiaturg tegi rekordi

Romet Kreek 19. veebruar 2004, 00:00

Venemaa aktsiaturg tõusis eile ajaloo kõrgeimale tasemele, RTS indeks tõusis 0,18 protsenti, 655,21 punktile. Päeva jooksul käis indeks ära koguni 661,09 punktil.

Aasta algusest on Venemaa aktsiaturg tõusnud 17 protsenti. Möödunud aastal tõusis Venemaa aktsiaturg Dagens Industri andmetel 60 protsenti. ?Turul puuduvad fundamentaalsed ideed, toetamaks turu liikumise suunda,? kirjutas Rosbank börsipäeva ülevaates. Troika Dialog kirjutas aktsiaturu kohta, et katus on tules.

Venemaa majanduse arenguminister German Gref hoiatas eile Venemaa aktsiaturu ja kinnisvaraturu ülekuumenemise eest. ?Venemaale tuleb nii palju investeeringuid sisse, et meie aktsia- ja kinnisvaraturg võib üle kuumeneda,? ütles minister Reutersile.

Minister tõi näiteks, kuidas Jaapanis 1980ndatel aastatel investeeringud kinnisvarasse ja aktsiaturule viisid hiljem probleemideni Jaapani finantssektoris ja seejärel kogu majanduses.

Deflatsiooniline Jaapani majandus, mille probleeme tõi esile Vene minister, suutis pakkuda eile varahommikul üllatuse. Nimelt kasvas tõusva päikese maa majandus mullu neljandas kvartalis 13 aasta kiireimas tempos. Turuosalised ootasid aasta baasile viiduna viieprotsendist majanduskasvu. Jaapani majandus kasvas aga seitse protsenti, kasvades seega USA majandusest kiiremini (USA majanduskasvuks oli neli protsenti).

Jaapani aktsiaturule majanduskasvust tuge polnud. Nikkei 225 indeks lõpetas päeva 0,2protsendise langusega 10676 punktile. Saareriigis tunti hea majanduskasvu asemel muret kõrge jeeni kursi pärast, eelistades müüa eksportööride aktsiad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:12
Otsi:

Ava täpsem otsing