Nordea ning Ühispank muutsid intresse

Enn Tosso 05. aprill 2004, 00:00

Ühispank võimaldab privaatpanganduse klientidele nüüdsest eluasemelaenu intressimääraga alates 3,5% laenujäägilt aastas, teatas EÜP eralaende arendusjuht Triin Messimas. Varem algas Ühispanga laenuintress 3,8 protsendist.

Nordea Pank tõstis intresside ülempiiri 4 protsendini, teatas Nordea turundusspetsialist Kaja Kibena. Nordea Panga intressivahemik oli varem 3,5?3,8%.

Ühispanga eralaendude arendusjuht Triin Messimasi sõnul pole märgata laenamise tempo aeglustumist ? samuti ei ole märgatavaid muudatusi laenuvõtjate profiilis ega objektide osas, mida laenuga soetatakse. ?Natuke on mõjutanud Eestis kinnistamata korterite pantimisel tekkinud õiguslikud probleemid, mistõttu laenamine hoone pandi tagatisel on pidurdunud,? sõnab ta.

?Arenguid teises kvartalis mõjutab ilmselt Euroopa Liiduga liitumine,? räägib Messimas. ?On arvatud, et inimestel on teatud ootused kinnisvara hinnatõusule, mis võib-olla on praegust eluasemelaenude kasvu täiendavalt ergutanud,? sõnab ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:20
    Otsi:

    Ava täpsem otsing