Saku loodab tänu Soome õllesõpradele müüki sel aastal kümnendiku võrra kasvatada

Annika Matson 05. aprill 2004, 00:00

?Kümnendikuline müügi kasv on võimalik, sest kuu aja pärast on kadunud piirangud õlle sisseveole Euroopa Liidu liikmesriikidesse ja -riikidest,? ütles Saku Õlletehase juht Cardo Remmel reedesel aktsionäride üldkoosolekul. Remmeli sõnutsi võib turist esimesest maist kaasa võtta 110 liitrit õlut inimese kohta ning sel eesmärgil on tehas purgiõlled kohvritesse pakkinud.

Saku Õlletehase aktsionäride koosolekul võeti kõik päevakorra punktides olnud otsused vastu enam kui 99% häälteenamusega.

Koosolekul otsustati majandusaasta aruande kinnitamine, kasumi jaotamine, nõukogu liikmetele 100 000kroonise tasu maksmine, audiitorite valimine ja tasustamine. Dividendid 5 krooni aktsia kohta makstakse aktsionäridele välja 10. mail.

?Olen dividendi suurusega rahul, kuigi see võiks alati suurem olla,? ütles Saku väikeaktsionär Hanno Tamm.

Üldkoosoleku päevakorda lisasid aktsionärid ka nõukogu liikme Vitalijs Gavrilovsi tagasikutsumise nõukogu liikme kohalt. Oma taandamist palus Läti tuntud ärimees seoses lahkumisega Läti õlletehase Aldaris tegevjuhi ametikohalt.

Nõukogu liige Jaak Leimann ütles koosolekul aktsionäridele, et Gavrilovsi jätkamine pole enam mõttekas, kuna liikmelt eeldatakse kompetentsust ja motivatsiooni. ?Laseme Gavrilovsil tegeleda tema muude äridega,? ütles Leimann ning lisas, et kuulda on olnud ärimehe uutest plaanidest golfi- ja puhkekeskuste arendamisel.

Gavrilovsi asemel valisid aktsionärid kolmeks aastaks nõukokku BBH Baltikumi asepresidendi marketingi alal, taanlanna Claudia Lindby.

Saku Õlletehase esimene naissoost nõukogu liige loodab õlletehasele kasulik olla oma 11aastase turundus- ja müügialase kogemusega Carlsbergis. ?Tahan anda endast parima, et teha Saku kaubamärk tuntuks terves Euroopas,? ütles Lindby.

Cardo Remmel möönis, et Sakul on kavas tulevikus rohkem tähelepanu pöörata naissoost klientidele ja arendada oma siidrivalikut. Remmeli sõnutsi on nende suurim aktsionär Baltic Beverages Holding maailmas esimese kümne õlletootja seas. Täpset kohta ta nimetada ei osanud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:20

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing