Muinsuskaitse pole nõus Linnahalli osalise lammutamisega

ÄP 22. aprill 2004, 00:00

Muinsuskaitseamet on hetkel tellinud Tallinna Linnahalli restaureerimise muinsuskaitselised eritingimused tunnustatud spetsialistidelt ? arhitektuuriajaloolaselt Piret Lindperelt ja arhitekt Ignar Fjukilt, teatas amet.

Muinsuskaitseamet on pöördunud ka Tallinna linnavalitsuse poole, et saada linnavalitsuselt kirjalik visioon Linnahalli tulevaste kasutusalade kohta. Tulevikuvisiooni olemasolu hõlbustaks oluliselt muinsuskaitseliste eritingimuste koostamist.

Enne eritingimuste kooskõlastamist muinsuskaitseameti ja Tallinna kultuuriväärtuste ameti poolt tutvustatakse neid ka muinsuskaitse nõukogus ja muinsuskaitse nõukogu alalises arhitektuurimälestiste ekspertnõukogus. Seega peavad kõik Tallinna Linnahalli puudutavad muinsuskaitselised kitsendused ja leevendused saama nii ametite kui ka nõukogude heakskiidu. Alles pärast kooskõlastatud eritingimuste üleandmist Linnahalli omanikule on olemas ametlik alus Linnahalli rekonstrueerimisel tehtavateks muinsuskaitselisteks leevendusteks.

Linnahalli muinsuskaitselised eritingimused loodetakse valmis saada ja kooskõlastada järgmise kuu aja jooksul. Muinsuskaitseamet rõhutab, et enne ametlikult kooskõlastatud eritingimuste olemasolu on Linnahalli puudutavate muinsuskaitseliste leevenduste tutvustamise puhul tegemist lihtsalt eksitava infomüraga.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing