Eraisikute laenuintress rekordmadal

Tõnis Oja 28. aprill 2004, 00:00

Eraisikutele antud laenude kaalutud keskmine intress langes märtsis Eesti Panga andmetel rekordmadalale tasemele 5,55 protsendini. Esmakordselt oli eraisikutele antud laenude intress äriühingute intressidest madalam. Tõsi, seda ainult sajandiku protsendi võrra, sest äriühingute laenuintress langes 5,56 protsendini, mis on samuti kõigi aegade kõige madalamal tasemel.

Rekordmadala intressi eest oleme tänu võlgu eelkõige tarbimislaenudele, mille intress langes 0,6 protsendipunkti võrra 12,2 protsendini. Eluasemelaenude intress jäi veebruariga võrreldes samale tasemele ehk 4,5 protsendile.

Rekordmadal intressitase hoiab laenuportfelli kasvu endselt kiirena. Võrreldes veebruariga kasvas märtsis laenuportfell 1,42 miljardi krooni ehk 2,2 protsendi võrra 73,3 miljardi kroonini. Aastaga on laenude üldmaht kasvanud 20 miljardit krooni ehk 20 protsenti. Eraisikutele väljastatud laenude maht kasvas märtsis 3,2 protsendi võrra 21,2 miljardi kroonini, aastane tõus on 54 protsenti, eluasemelaenude portfell on seejuures aastaga kasvanud 62 protsenti 16,2 miljardi kroonini. Kuuga kasvas eluasemelaenude jääk peaaegu 4 protsendi võrra.

Äriühingutele antud laenude maht ületas märtsis 25 miljardi krooni taseme.

Laenubuum veel vaibumise märke ei näita.

Ettevõtete liisingutabel

Ettevõtete laenutabel

Laenu ja liisingutabelid on esitatud PDF formaadis, kui Teie browser ei toeta seda formaati soovitame installeerida siit oma arvutisse Adobe Acrobat Reader

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:23

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing