USA majandusel läheb hästi

Tõnis Oja 28. aprill 2004, 00:00

Investorid unustasid eile intressitõstmise hirmu ning alustasid taas intensiivselt aktsiaid ostma. Esmaspäeval väikese korrektsiooni läbi teinud Wall Streeti olulisemad aktsiaturud alustasid eile tõusuga.

Optimismi põhjustas tarbijausaldusindeks, mis aprillis ootamatult kasvas. Järgmise kuue kuu jooksul ollakse eriti optimistlikud tööjõuturu suhtes, kirjutab majandusleht The Wall Steert Journal. Analüütikud jälgivad tarbijausaldusindeksit eriti tähelepanelikult, sest tarbimine annab kaks kolmandikku USA majanduskasvust. ?Majandusel paistab minevat paremini kui eeldati,? kommenteeris eile avaldatud tulemusi Bloombergile investeerimisfondi American Express Financial Advisors asepresident David Joy.

Lisaks makromajandusesnäitajatele avaldas investoritele rõõmu terve reaettevõtete majandustulemused. USA suurim sõjatööstuskontsern Lockheed Martini eelmise kvartali kasum kasvas 16 protsenti ning samas tõsteti nii selle aasta kasumi kui ka käibeprognoosi. Kaks tundi pärast kauplemise algust oli aktsia hind kallinenud 1,74 protsendi võrra 47,59 dollarini.

USA suuruselt teine keemiakontsern DuPont teatas, et esimese kvartali kasum kasvas veerandi võrra. Investoritel oli aga sellest vähe ja aktsia hind langes 1,44% 44,34 dollarini.

Koguni viiekordsest kasumi kasvust teatas biotehnoloogiafirma ImClone, kes sai möödunud aastal USA võimudelt loa vähivastase ravimi Erbitux tootmiseks. Aktsia hind kerkis 2,8 protsenti 75,10 dollarini. ImClone endine tegevjuht ja asutaja Samuel Waksal mõisteti eelmisel suvel insaidertehingute, maksudest kõrvalehoidmise ja muude väärtegude eest seitsmeks aastaks vangi. Skandaali oli segatud ka kuulus ettevõtjast meediastaar Marta Stewart.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:23
    Otsi:

    Ava täpsem otsing