Hansapank ostis 67 miljoni eest Leedu aktsiaid

Silva Männik 18. mai 2004, 00:00

Hansapank ostis 7,86 protsendilise osaluse Klaipedas asuvas Laivite laevatehases, mis läks maksma ligi 3 miljonit krooni. Ajalehe Verslo ?inios andmetel müüs aktsiad tõenäoliselt üks olulisemaid Leedu välisinvestoreid Rootsi East Capital Asset Management AB, kel varem oli 12,9protsendiline osalus Laivites.

Samuti on East Capital Asset Management müünud Hansapangale oma aktsiaosalused ?iauliu Bankases, NORD/LB Lietuva Bankis, naftagrupis Ma?eikiu Nafta, elektroonikatootjas Vilniaus Vingis, Vilniaus Degtines ja kaubalaevas Klaipedos Transporto Laivynas. Kõiki tehinguid kokku hinnatakse 67 miljonile kroonile.

East Capital Asset Management AB juhatuse esimees Peter Elam Hakansson ütles, et oma tehinguid ei kommenteeri nad kunagi, samuti ei kinnita ega lükka nad ümber ka Hansapangaga tehtud tehingute õigsust. Leedut peab varahaldusfirma aga Ida-Euroopa kõige atraktiivsemaks riigiks, mille investeeringute kasvutõenäosus on hetkel teistest riikidest kõrgem, lisas ta.

Küll aga kinnitas osaluste omandamist nimetatud firmades Hansapank. Tehingute põhjendamisest pank aga keeldus. ?Kuna tegemist on meie ja meie kliendi vahelise tehinguga, siis ei ole meil kahjuks võimalik ühepoolselt selle kohta täiendavaid kommentaare anda,? teatas pank.

East Capital on Ida-Euroopas tuntud varahaldusfirma, kes läbi oma kolme investeerimisfondi on keskendunud vastavalt Baltimaade, Venemaa ja Ida-Euroopa investeeringutele. East Capital Baltic Fundist moodustavad näiteks Eestisse tehtud investeeringud üle 39 protsendi, olles Leedu järel mahult teisel kohal.

Suurimad investeeringud Eestis on fondil Hansapangas, Eesti Telekomis, Tallinkis, Normas, Merko Ehituses, Tallinna Kaubamajas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing