Tartu kaubanduse keskused trügivad pildile

Andres Kärssin 21. mai 2004, 00:00

Kui praegu on ligi 100 000 elanikuga Tartu kaks suurimat kaubanduskeskust Eeden ja Lõunakeskus, asudes vastavalt ka praeguste tugevamate tõmbepiirkondade keskmes, siis uue kaubamaja valmimine toob taas keskusena konkurentsi kesklinna. Lisaks valmib tuleval aastal Emajõe Ärikeskuse kaubanduskeskus ning kauplemiskohana jätkab ka Tartu Kaubamaja vana hoone.

Tartu abilinnapea Anto Ili hinnangul läheb elu ka Rüütli tänaval käima, kui Jaani kiriku remont valmis saab. Ta märkis, et kesklinna äritänavate Rüütli ja Küütri pikendusena arvestatakse ka Aleksandri tänavaga.

Samas ootab Kaubamaja hoone ja Emajõe Ärikeskuse kaubanduskeskuse valmimisel linnalt peatset lahendust ülekäik Riia-Turu ristmikul. ?Ühetasandiline ristmik, kus liiklus käiks fooritsüklite järgi, saaks olema problemaatiline ja ajutine lahendus,? ütles Ili.

Suurtest kettidest on linnavalitsus kokku puutunud Selveri, Lidli ja Säästumarketi laienemishuviga.

Kahe-kolme aasta perspektiivis on oodata nn Põhjakeskuse rajamist Raadi piirkonda linna piiri taha, kus uue tõmbekeskuse eestvadajaks on Tartu vald. ?Kui Tartu linna kaarti vaadata, siis paratamatult liigub toidu- ja tööstuskaubandus linna keskelt väljapoole,? ütles vallavanem Aivar Soop. Tema sõnul on praegu tõsiselt tunda, et Raadi lennuväli on pidurdanud linna arengut.

?Lähiajal peaks hakkama piirkonnas ehitustegevus käima, kindlasti oleks vaja siia ühte kaubanduskeskust,? lausus Soop. Vallavanema hinnangul võiks uus keskus kerkida Vana-Narva maanteele Raadi mõisa lähedusse, kus sisenevad linna Jõgeva ja Jõhvi maantee ning tuleb ka plaanitav läbimurre Annelinna suunast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:28
Otsi:

Ava täpsem otsing