Eelarve defitsiidis, majandus languses

ÄP 07. juuni 2004, 00:00

Eesti paisuv üldvalitsuse eelarvedefitsiit ja majanduse kasvutempo aeglustumise ulatus ei ole üllatav, ütles Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) esindaja Eestis Dimitri Demekas. Samas hoiatas ta stabilisatsioonifondi raha kasutamise eest eelarveaugu täitmiseks.

IMFi delegatsioon käis mais Eestis ja soovitas kärpida 18,464 mld kroonist eelarvet 2,3 mld krooni võrra. Eesti rahandusministeerium hoiatas neljapäeval eelarvekriisi eest, kuna üldvalitsuse eelarvet ähvardab paisuv defitsiit. Juuni lõpuks peaks puudujääk paisuma 2,5 mld kroonini ehk 6-7%ni poolaasta SKPst. Eesti SKP kahanes esialgsetel andmetel esimeses kvartalis 2,0 protsendi võrra. Kui SKP näitajad kinnitatakse, on see juba teine järjestikune majanduslangusega kvartal, mis tähendab tehniliselt majanduslangust.

Hetkeseis: 2004. a I kv majanduskasv rõõmustas: pluss 6,8%. Eelarve maht on viis aastat hiljem kaks korda suurem, ent laekub plaanipäraselt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing