Töötururaport tõstis USA aktsiaid

Raivo Sormunen 09. juuni 2004, 00:00

USA majanduse olukorra paranemisest inspireeritud investorid viisid esmaspäeval börside juhtivad indeksid viimase viie nädala kõrgeimate tasemeteni. Peamiselt tehnoloogiasektorit jälgiv Nasdaqi koondindeks sulgus esimest korda pärast 27. aprilli ülalpool 2000 punkti piiri. Sulgemisskooriks jäi 2020,62 punkti.

USA börsi laiemalt jälgiv indeks Standard & Poors 500 tõusis 1140,53 punktini, hoolimata sellest, et finantsteenuste pakkuja Morgan Stanley alandas indeksi aastalõpu hinnasihi 1300 punktilt 1200 punktini, osutades aktsiate ülehinnatusele. Aktsiate tõusu taga olid reedel avaldatud USA töötururaport ning odavnev nafta hind. Tööjõutururaporti head mõju aktsiatele tunnistas uudisteagentuurile CBS ka Pacific Growth Equitiesi kauplemisjuht Stephen Massocca, kelle sõnul hakkab mure taanduma ka nafta ees, mille hind näitab taganemismärke.

Euroopa börsidel andis Nokiale väikese müksu esimese kvartali mobiiltelefonide müügi turuosad kokku saanud turu-uuringufirma Gartner. Esmaspäeval 2,2% võrra kosunud Nokia liikus suurema jao päevast miinuspoolel.

Gartneri analüüsi kohaselt kaotas Nokia esimeses kvartalis kõikidele oma konkurenditele turgu. Turuosa langes möödunud aasta 34,6 protsendilt 28,9 protsendini.

Märkimisväärses languses oli eile Stockholmi börsil aga TeliaSonera, liikudes õhtul kella viie ajal 31,30 Rootsi kroonil ehk 2,2% miinuses. Negatiivseim uudis, mis ettevõtte kohta on viimastel päevadel välismeediasse ilmunud, on see, et Tallinna börs kahtlustab Eesti Telekomi ihalevat TeliaSonerat turu mõjutamises. TeliaSonera ametnikud on viidanud, et juhul kui nende ülevõtmispakkumine Eesti Telekomi aktsiatele ebaõnnestub, võib Eesti Telekomi aktsiat tabada dramaatiline hinnalangus.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing