Eesti võõrustab Makedooniat

Tiit Reinart 11. juuni 2004, 00:00

Viimasel ajal üha tugevamate vastastega mõõtu võttev Eesti jalgpallikoondis naasis T?ehhimaalt järjekordselt maavõistlusmängult 0 : 2 kaotusega.

Iseenesest polegi tegu väga halva tulemusega, arvestades, et Eesti oli väljas suhteliselt noore koosseisuga. Ja loomulikult sellega, et t?ehhide näol on tegemist väga tugeva vastasega. Mine tea, hea õnne korral ehk isegi tulevase Euroopa meistriga.

Selle loogika järgi oskasime me taanlaste tuju 2 : 2 viigiga vist küll ära rikkuda. Niivõrd, et järgmise sõprusmängu Horvaatiaga nad koguni 1 : 2 kaotasid. Jääb loota, et Portugalis taanlased end siiski koguvad ja häid mänge näitavad.

Kõigi eelduste järgi tuleb täna Lillekülas Eesti-Makedoonia sõpruskohtumisest suhteliselt võrdsete vastaste mäng. Eesti koondiselt ootaks muidugi senistele kaotustele-viikidele lisaks üht säravat punkti võidu näol. Tuleb ju nüüd koondise mängukalendris mõningane paus, enne kui augustis MMi konkurentsi sukeldutakse.

Vutisõber aga elamusteta ei jää. Laupäevast alates saab teleri ees hakata kaasa elama Euroopa parimate heitlusele meistritiitli pärast. Kel siiski isu kõrgel tasemel jalgpalli väljakutribüünilt jälgida ja võimalust Portugali sõita pole, võib 22. juunil sammud Lillekülla seada. FC Flora võõrustab seal sõprusmängus Moskva Torpedot. Loodetavasti saab mängimas näha ka Eesti koondislasi Andres Operit ja Andrei Stepanovit.

Makedoonia vutiliit asutati 1908 ja FIFA liige ollakse 1994. aastast. Tippkonkurentsis löödi kaasa esmakordselt 1998. a MMi valikturniiril ja algus oli edukas ? Liechtensteini võideti 3 : 0. Muuseas, seni suurima võidu on Makedoonia samuti saanud Liechtensteini üle ? 1996. aastal 11 : 1. Eestlastel, kelle esimene vastane on järgmises MM-tsüklis samuti Liechtenstein, ei tasu sellest küll väga suuri järeldusi teha. Nagu näitas mäng Põhja-Iirimaa vastu, on pall teinekord väga ümmargune. Ka tänast vastast, Makedooniat, ei saa kuidagi alahinnata. Tolsamal 1998. a MMi kvalifikatsioonil suutsid nad võita ka näiteks Iirimaad (3 : 2). Ent sellega tollal makedoonlaste edu piirdus.

Peatselt algava EMi valikturniiri lõpetas Makedoonia nelja kaotusega. Ainus võidumäng peeti taas Liechten-steiniga.

Hooajal 2003/2004 on Makedoonia võitnud viiest mängust kaks. Augustis alistati Albaania 3 : 1 ja tänavu veebruaris Bosnia ja Hertsegoviina 1 : 0. Mäng Ukrainaga tõi väravateta viigi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:25
    Otsi:

    Ava täpsem otsing