Politsei tegi läbiotsimise Diveci kontoris

ÄP 09. juuli 2004, 00:00

Maksupettusi uurivad majanduspolitseinikud korraldasid koos maksuametiga esmaspäevast kolmapäevani ulatusliku läbiotsimise maksuvabade firmadega kaupleva ASi Divec kontoris, viies kaasa dokumente ja arvuteid ettevõtte kliente puudutava teabega.

?Siia tuli paarkümmend inimest, kes korraldasid jõhkra jõudemonstratsiooni,? kirjeldas Diveci juhatuse aseesimees Priiten Tamm. ?Alguses palusime turvafirmal ESS nad välja visata, aga turvamehed tunnistasid, et neil ei ole võimu politsei üle.? Politsei pressiesindaja sõnul lootis Tallinna prefektuuri majanduskuritegude talitus leida Divecist tõendusmaterjali ulatuslikku maksupettust käsitlevate kriminaalasjade jaoks.

Hetkeseis: Diveci puistamisest algatati sadu maksukontrolle ning see muutis Eesti ärimeeste suhtumist enne auasjaks peetud offshore-firmadesse. Jüri Mõis on öelnud, et see näitas maksuametnikele, mis tegelikult äris toimub.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing