Euroopas tõusid pangaaktsiad

Romet Kreek 06. august 2004, 00:00

Euroopa pangaaktsiad tõusid eile kella 16.30ks seoses analüütikute ootustest paremate tulemustega.

?Kui te näete Euroopa kahe suure finantsteenuste firma oodatust paremaid kasumeid, näitab see, et ka nende aktsiad võivad olla paremad,? ütles Robeco Groupi fondijuht Christian Vondenbusch Bloomberile. ?Asjad pole nii halvad kui mõned investorid on arvanud.?

Hollandi suurima finantsteenuste pakkuja ING aktsia hind tõusis Amsterdamis 3,7 protsenti, 19,70 eurole. Pank teenis teises kvartalis 1,64 mld eurot võrreldes analüütikute 1,13 mld euro suuruse kasumiootusega. Mullu sama perioodiga võrreldes vähenes panga kasum 12 protsenti.

Grupi juhatuse esimees Michel Tilmant oli optimistlikult aasta tulemuste suhtes. Pank plaanib laiendada telefoni- ja internetipangandust USAs ja Euroopas ning investeerida kindlustusturgudele Hiinas, Indias ja Brasiilias.

Briti suuruselt kolmas laenuandja Barclays Banki aktsia hind tõusis 2,3 protsenti 480,75 pennile. Pank teenis esimesel poolaastal rekordilise, 1,72 mld naela suuruse kasumi. Analüütikud ootasid pangalt 1,55 mld naela suurust kasumit. Pank tõi esile kõigis tegevusvaldkondades saavutatud mullusest paremaid tulemusi, head krediidikvaliteeti ja head kapitalibaasi.

Saksamaa suuruselt teise panga HVB Groupi aktsia hind tõusis 4,6 protsenti 13,47 eurole. Firma teenis juba teise kvartalikasumi järjest. Eestis Vereins-und Westbank nime all tegutsev HVB pank taaskinnitas selle aasta kasumieesmärgid. HVB Grupi tulemust aitasid intressitulu kasv, madalamad laenukahjumi provisjonid ja ühekordsed varade müügist saadud tulud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:38

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing