British Airways tagasi kasumis

Romet Kreek 10. august 2004, 00:00

Euroopa suurususelt teine lennukompanii sai mullu 63 mln naelase kahjumi. Firma käive kasvas 5,1 protsenti, 1,93 mld naelale.

BA juhatuse esimees Rod Eddington on konkurentide Ryanairi ja Virgin Atlantic Airwaysi odavate hindade tõttu kärpinud kolme aastaga 13 000 töökohta ning 869 mln naela ulatuses kulusid. BA teatas ka reisijate arvu kümnendikulisest kasvust.

?Nafta hinna tõusu tõttu ootame tänavu 225 mln naela võrra suuremat kütusearvet,? ütles Eddington. British Airways teatas, et tõstab alates 11. augustist pileti hinda seoses kütuse hinna tõusuga. Pikamaalendude kütuselisatasu suureneb 2,5 naelalt 6 naelale ühe suuna eest. ?Nafta hinnad on viimase kaheteist kuuga tõusnud 45 protsenti,? ütles firma finantsdirektor John Rishton Bloombergile. ?Me eeldame, et kütuse lisatasu aitab sellest kulust katta 70 mln naela.?

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:38
    Otsi:

    Ava täpsem otsing