Talse on kõige äkilisem indeks

Romet Kreek 18. august 2004, 00:00

Ühegi teise vaadeldud börsi liikumist ei mõjuta üks aktsia sedavõrd, nagu see Talset liigutab. Tallinna börsi kohta võib öelda, et nii nagu Hansapanga aktsia, liigub ka Talse. Hansapanga osakaal on indeksis 61,4 protsenti. Mulle ei meenu ühtegi indeksit, kus ühe aktsia osakaal oleks üle poole indeksist. Teps mitte väike pole ka Eesti Telekomi aktsia osakaal ? 26,7 protsenti, kuid see jääb kaugelt suurema Hansapanga jalgu. Kolme järgneva aktsia osakaal (Merko Ehitus 3,5%, Norma 2,4% ja Saku Õlletehas 1,5%) annab vähe Eesti rekordiliselt kõrgesse viie suurema aktsia kontsentratsiooni. Viie suurima aktsia osakaal on Talses 95,4 protsenti.

Soome on Euroopas tuntud oma Nokia-sõltuvuse poolest. Samas moodustab Nokia aktsia osakaal Helsingi börsi üldindeksis vaid 35,5 protsenti. Tipmise viie aktsia osa on Soomes vaid 60,3 protsenti.

Imelikul kombel kuulub kolme ühes aktsiast kõige sõltuvama indeksiga maa juurde ka sugulasrahva Ungari aktsiaindeks. Ungaris on OTP panga osakaal indeksis 32,4 protsenti ning viie suurima aktsia osakaaluks indeksis 94,1 protsenti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing