Arvutitootjad ootavad innuga sügist

Alar Pardla 19. august 2004, 00:00

Sulev Sisask Ordist põhjendas seda sellega, et eelmise aasta suvel olid nii MicroLinkil kui ka Ordil tootmise numbrid märgatavalt suuremad tänu võidetud riigihangetele. Sellel suvel on riigihangete täitmist oodata alles augustis.

Sarnane oli ka ML Arvutite tegevjuhi Mait Rahi kommentaar: ?Juulikuu oli traditsiooniliselt vaikne. Võrreldes eelmise aastaga toimus kasv eratarbijate turul, seevastu mitmete suuremate riigihangete tarned nihkusid augustikuusse.?

Augusti lõpus ja septembris on oodata müüginumbrite kasvu tänu kooliaasta algusele. Selline on arvutitootmise trend olnud juba aastaid, et pärast suvist madalseisu kasvavad müügi- ja tootmismahud suve lõpus, kooliaasta alguses.

Protsentuaalselt suurima hüppe toodetud arvutite arvus tegi Tigma, kes juunis tootis ainult 27 arvutit, juulis aga 63. Kui aga mõõta kasvu ühikutes, siis oli kõige edukam K-Arvutisalong, kes juunis tootis 355 arvutit, juulis aga 570. Kasvu tervelt 60%.

Sülearvutite tootmises oli suurim tõusja ML Arvutid ? 57% kasv võrreldes juuniga ? ning suurim langeja oli Tigma, ?38%. Enim sülearvuteid tootis juulis Ordi, kes on olnud sülearvutite tootmises esikohal mitu kuud järjest ? kokku tootis Ordi juulis 98 sülearvutit.

arvutituru jaotus protsentides

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:40
    Otsi:

    Ava täpsem otsing