Neljal firmal tulemused avaldamata

Alvar Jõgeva 30. august 2004, 00:00

Tallinna börsi 13 ettevõttest pole seni veel majandustulemusi avaldanud Kalev, Saku Õlletehas, Tallinna Kaubamaja ja Viisnurk.

Kalevi näol on tegemist huvitava kombinatsiooniga maiustusetootjast ja kinnisvaraarendajast, mistõttu on raske majandustulemusi prognoosida. Üsna viletsad suveilmad ei luba Saku Õlletehaselt väga häid tulemusi oodata. Tallinna Kaubamaja on jõuliselt laienenud, firmale kuuluvad Selverid on näidanud käibe kasvu, mis lubab oodata tugevat tulemust. Investeerimispankur Joachim Heleniusele peavalu valmistanud Viisnurk müüb kõrvaltegevused, et keskenduda mööbli tootmisele, kuid üksuste ostjatest pole midagi kuulda olnud. Loodetavasti annab selgust majandusraport.

Tulemuste avaldamise tähtaeg lõpeb homme. Reeglina tulevad halvad majandusaruanded viimastel päevadel, head uudised avaldatakse aga varem. Majandustulemuste teavitamisega jäi hätta Tallinna Farmaatsiatehas, kui emafirma Grindeks avaldas tulemused enne kohalikku salvitootjat. Selle eest saab Farmaatsiatehas ilmselt trahvi, mille maksavad kinni aktsionärid.

Rõivatootja Klementi teatas reedel 3,3 miljoni kroonisest kvartalikahjumist, mis oli küll parem mullusest tulemusest, kuid firma olukord on endiselt raske. Klementi bilanss on murettekitav, kuna lühiajalised kohustused ületavad käibevara, lisaks vaevab firmat suur võlakoorem. Majandustulemuste positiivse poole pealt võiks esile tuua käibe kasvu. Kui firma lähiajal kasumisse ei jõua, võib pangalaenude tagasimaksmisega tekkida probleeme. Kõne alla võib tulla aktsiate emiteerimine vahendite kaasamiseks, kuna tegevust finantseeritakse peamiselt laenudega.

Börsil kaubeldi kõige aktiivsemalt Hansapanga aktsiatega. Viimase hind langes 108,43 krooni tasemele. Aktsia käive oli 35,8 mln krooni. Siis tuli tükk tühja maad ja 700 000-kroonise käibe saavutas Telekomi aktsia. Majandustulemused avaldanud Klementi aktsiatega tehinguid ei sooritatud. Ühegi I-nimekirja aktsiaga börsil ei kaubeldud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing