Tallinn koostab kõrghoonete paiknemise planeeringu

Gea Velthut-Sokka 31. august 2004, 00:00

Kuigi lähteülesanne on volikogus veel vastu võtmata, on säästva arengu ja planeerimise amet (SAPA) juba tööle võtnud kaks uut ametnikku, kelle ülesanneteks on kõrghoonete planeeringu koostamine.

Abilinnapea Peep Aaviksoo sõnul on saab teemaplaneeringu abil täpselt paika panna, kuhu ja kui kõrged hooned Tallinnas edaspidi kerkivad. Pilvelõhkujate piirkonnaks jääb tõenäoliselt Maakri tänava, Tartu maantee ja Liivalaia tänavate ääred, aga ka Lasnamäe.

?Kui paljukirutud kinnisvaraarendajad soetavad maatüki, teavad nad siis juba ette, mida sinna ehitada võib. Jäävad ära vaidlused, miks keegi teine võis ehitada 16 korrust ja konkreetne arendaja mitte,? rääkis Aaviksoo. ?See võimaldab määrata maale õiglast hinda ning muuhulgas täita linnavara müügist ka paremini linna kassat.?

Aaviksoo sõnul kinnitasid lähteülesande koostamise töögrupis osalenud kinnisvaraspetsialistid, et massilist kõrghoonete kerkimist Tallinnas siiski ette näha ei ole. Liiga palju sarnaseid kesklinna kortereid ja büroopindu oleks keeruline turustada.

SAPA juhi Ike Volkovi sõnul pole vaja karta, et kõrghoonetega moonutataks Tallinna siluetti. Alles jäävad muinsuskaitse poolt määratud nn vaatekoridorid. ?Minu hinnangul on palju olulisem see linnakeskkond, mida inimene tajub tänavatel kõndides. Merel paistev vaade on pigem sümbol,? lisas ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:41
    Otsi:

    Ava täpsem otsing