Dollarit nõrgestasid majandusnäitajad

Alvar Jõgeva 02. september 2004, 00:00

Dollari kurss kukkus nädala madalaimale tasemele, kui investorid spekuleerisid, et USA tööstuse kasv aeglustub, vahendas Bloomberg. Eile kella 16.30ks oli dollari kurss nõrgenenud euro suhtes tasemeni 1,2180. Dollar maksis seega 12,85 krooni.

Analüütikud ootavad, et tööstuse olukorda iseloomustav ISM-indeks on augustis langenud 60 punkti tasemele. Juulis oli indeks 62 punktil. Teisipäeval tegi dollari kurss läbi suure languse, kui tarbijausaldus ja Chicago tööstus kukkusid enam, kui analüütikud ootasid. ?Dollari väljavaated on üsna negatiivsed, kuna hiljutised majandusnäitajad valmistasid pettumuse,? ütles Nomura valuutakauplemise direktor Neil Jones. ?ISM-indeksi ootusi on kärbitud ja ma ootan dollari edasist langust,? lisas Jones.

Euro kurss muutus vähe, kuigi Euroopa tööstuse kasv aeglustus. ?Tööstuse näitaja oli oodatust tunduvalt madalam, kuid selle mõju euro kursile on väike,? sõnas WestLB valuutastrateeg Michael Klawitter. ?USA majandusnäitajad on peamised valuutakursi mõjutajad,? rõhutas Klawitter.

Dollari kurss võib langeda ka reedel avaldatava USA tööjõutururaporti pärast. Investorid muretsevad, et uute töökohtade arv jääb alla analüütikute ootustele. Nõrk raport suurendab panuseid, et USA keskpank tõstab intresse aeglasemas tempos. Analüütikud ootavad keskmiselt 150 000 uue töökoha loomist.

USA keskpank tõstis intresse 0,25 protsendipunkti võrra 30. juunil. Keskpank lubas edaspidi intresse tõsta mõõdukas tempos.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing