D?äss sattus foto sisse

Madli-Liis Parts 10. september 2004, 00:00

Fotograaf Kaupo Kikkasel on õnnestunud fotosilmaga tabada tuhandeid erilisi muusikalisi hetki, millest paarkümmend koondas ta näitusele ?All That Jazz?.

Sajandeid ajalugu peitva raevangla fotokelder muutub tänapäevastest rütmidest ja meloodiatest inspireeritud kambriteks. Kaupo Kikkase fotod on kui röntgenvõtted. Neist kiirgab maagilisi pingeid, varjatud jõulisust ja muidugi värve, kirkaid, kummastavaid, veidi müstilisi. Nii mõnigi jäädvustus muudab ehmatavalt elavaks kontserdihetked, mis muidu ammu mälusügavustesse settinud.

Näitus pole lihtsalt silmailu pakkuv kogum fotosid. Suures osas Jazzkaare kontsertidelt jäädvustatud muljetele lisab laupäeva pärastlõunail erksaid elusaid värve 4Tune Quartet, Viljandi Kultuuriakadeemia ja Otsa kooli tudengite d?ässansambel, kel juba seljataga hulgaliselt festivaliesinemisi ja ette näidata auhind D?ässivikerkaarelt.

Ehkki muusika ja visuaalse kunsti liitmine on vaat et argine nähtus, on raevangla foto- ja kontserdiprojekt ühe asja poolest ebaharilik. Raevangla hubaste võlvide alla pole nii palju d?ässilikult vabalt mõtlevat energiat vast varem mahtunudki.

?Pildistades muusikut või muusikat pean esmatähtsaks emotsiooni ja dünaamikat,? räägib igapäevaselt fotograafi ja fotoõpetajana töötav Kikkas. ?Armastus muusika vastu on väga tugev ja mõjutab tihti ka pildistamist.? Eks mõjuta fotograafi pilte seegi, et kogu elu muusikaga koos elanuna ja seda õppinuna satub ta praegugi vahetevahel muusiku rolli. Muidugi ei pretendeeri väljapanek absoluutsele portreele sellest, mida arvame olevat d?äss.

Millal viimati leidsite aega märgata fotosid, mis räägivad rohekm kui paberile mahtunud? Fotonäitusele ?All That Jazz? jõuab sisse põigata ka lõunapausil ja koduteel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:27

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing