Eesti bestseller läbis noorenduskuuri

Tõnu Tramm 10. september 2004, 00:00

Corolla uus mudel ei erine väliselt eelkäijast kuigivõrd. Muutunud on pisut vaid esituled ja iluvõre ning põrkerauad. Küll aga on tehtud muudatusi sisuliselt: uus mootor, pikisuunas liigutatav roolisammas, parandatud vedrustust, vähendatud mürataset, vibratsiooni jne, jne.

Kõige suurem uudis on aga uus 1,4-liitrine diiselmootor, mis proovisõidul suudab autot liigutada edasi piiisava erksusega vaatamata sellele, et võimsust on tal vaid 90 hobujõudu. Seevastu 190 Nm pöördemoment annab silmad ette isegi 1,8-liitrisele T-Spordi bensiinimootorile, mistõttu sõidu edenemine pole kaugeltki murettekitav. Pigem on sellest hoopis rõõmu, sest kui heita pilk auto pardakompuutrile, kõigub keskmine kütusekulu 4,8 liitri juures 100 km kohta ja kui on tegemist veel uue poolautomaatse M-MT käigukastiga, on see number koguni 4,7 liitrit.

Ülejäänud mudelid on saadaval kolme võimaliku käigukastivariandiga: 192hj T-Spordil on 6käiguline manuaal, mis eelmisega võrreldes veelgi täpsem ja sportlikum, 1,6-liitrist bensiinimootorit saab lisaks 5käigulisele manuaalkäigukastile ka 4astmelist automaadigaa, ülejäänud peavad leppima tavalise ?viiese käsikastiga?.

Mootoreid on mudelivalikus viis ? kaks diislit (1,4 ja 2,0 l) ja kolm bensiinimootorit (1,4; 1,6; 1,8 l). Baashind uue mudeli puhul oluliselt ei tõusnud, arvestades, et muudatusi on sissse viidud mehemoodi. Baasmudel (3ukseline 1,4 Linea Terra) maksab 204 600 krooni, uue 1,4-liitrise diiselmootoriga variandi eest tuleb välja käia 245 000 krooni.

Ja üks uudis, mis uue mudeliga kaasnes, on ka see, et nüüdsest saab Corollat osta Eestis ka sisseehitatud navigatsioonisüsteemiga. Tõsi, esialgu navigatsioonisüsteem siin veel ei tööta, kuid näiteks Soomes Helsingi-Tampere trassil juba küll, muust Lääne Euroopast rääkimata. Kogu Soomet kattev tarkvara peaks tööle hakkama tuleval aastal, Eesti kohta käivat programmi on oodata aastal 2007 või hiljemalt 2008.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:43
    Otsi:

    Ava täpsem otsing