Andris Feldmanis • 16. september 2004 kell 13:57

Prokuratuur korraldas Tallinna Diagnostikakeskuse aktsiate võõrandamise asjus läbiotsimised

Täna, 16. septembril tehti Tallinna mitmes erinevas kontoris ja asutuses läbiotsimine Tallinna Diagnostikakeskuse aktsaite võõrandamise asjus.

Eesmärgiks oli leida dokumente ja asitõendeid, mis aitaksid kaasa AS Ida?Tallinna Keskhaigla ja Lääne?Tallinna Keskhaigla poolt Tallinna Diagnostikakeskuse 66,3 protsendi aktsiate võõrandamise uurimisele.

Põhja Ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokuröri Laura Feldmanise juhtimisel läbiviidud operatsiooni käigus võtsid keskkriminaalpolitseinikud kontoritest ja asutustest kaasa nii dokumente kui arvuteid. ?Eesmärk oli leida erinevaid teabekandjaid, mis aitaksid alustatud kriminaalasja lahendada. Kuid praegu on veel vara rääkida, mida leiti, sest äravõetud asju hakatakse alles analüüsima,? ütles Feldmanis.

Augustis alustati kriminaalmenetlust, et selgitada AS Ida?Tallinna Keskhaigla ja Lääne-Tallinna Keskhaigla poolt Tallinna Diagnostikakeskuse 66,3 protsendi aktsiate võõrandamist 20. juulil OÜ?le Diagnostic Family.

Kriminaalmenetlus alustati karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb ametiseisundi kuritarvitamist (KarS § 289).

Praegusel hetkel pole kedagi antud kriminaalasjas kahtlustatavaks tunnistatud.

Hetkel kuum