• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PM: Tallinnas saab kevadel hoo sisse käimlaehitus

  Tallinna linnavalitsus hakkab rajama avalike tualettide võrku, mida hakkaks hooldama avaliku konkursiga valitud erafirma.

  Tallinna kommunaalameti heakorraosakonna juhataja Tõnu Tuppits ütles, et kuigi linnal on kaks avalikku tualetti, linn enese omandusse rohkem käimlaid ei igatse. «Meil pole päris maailmakuulsust ka vaja,» vihjas ta Toompeale kerkinud käimla ümber tekkinud meediakärale.
  Tallinna linnadisainer Aavo Ermel usub, et käimlate rajamine saab hoo sisse järgmisel kevadel. Lähiajal algatab kommunaalamet teemaplaneeringu, et välja selgitada, kuhu on avalikke tualette tarvis. Selleks vaadatakse üle turistide liikumisteed, uuritakse kohalike elanike vajadusi ja selgitatakse välja, kui palju käimlaid tarvis läheb, kirjutab Postimees.
  «Alles siis saame rääkida rahast ? kui palju on vaja nende rajamiseks,» märkis Ermel. «Kuulutame välja hanke, et leida firma, mis paigaldaks ise tualetid ja hooldaks neid.»
  Paljudesse kohtadesse ei saa Ermeli sõnul ilmselt püsivaid käimlaid rajada, sest näiteks vanalinna on pea võimatu uusi torustikke rajada. «Peame välja selgitama, kus saab torustikke ühendada, kus mitte. Selle järgi otsustame, kuhu saab panna suvised teisaldatavad käimlad,» rääkis Ermel. «Turistide arv kahaneb sügisel ja siis pole neid asutusi ka tänavatel enam nii palju vaja.»
  Ermeli sõnul vaatab linn pakkumiste sobivuse üle nii hinna kui välimuse suhtes, sest tualetid peavad linna sobima. «Inimestel on vaja inimväärset linnakeskkonda,» märkis ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Nafta hind tõuseb kuuendat päeva ja lõppu ei paista
Brenti toornafta jätkas täna kiiret tõusu ja ületas 80 dollari taseme, sest nõudlus ületab jätkuvalt pakkumist ning varud vähenevad, vahendab Reuters.
Brenti toornafta jätkas täna kiiret tõusu ja ületas 80 dollari taseme, sest nõudlus ületab jätkuvalt pakkumist ning varud vähenevad, vahendab Reuters.
Börsiplaaniga Enefit Green laenab 130 miljonit
Eelmisel nädalal börsiplaani kohta uusi kinnitusi andnud taastuvenergia tootja Enefit Green sõlmis 130 miljoni euro ulatuses investeerimis- ja likviidsuslaenu lepinguid SEB ja OP pangaga, teatas ettevõte.
Eelmisel nädalal börsiplaani kohta uusi kinnitusi andnud taastuvenergia tootja Enefit Green sõlmis 130 miljoni euro ulatuses investeerimis- ja likviidsuslaenu lepinguid SEB ja OP pangaga, teatas ettevõte.
Sobivate inimeste nappus paneb tööandja ametikooli tööd tegema
Isegi kui aasta alguses tundus, et seatud eesmärkide saavutamine osutub raskeks, võime praegu öelda, et oleme kriisiolukorraga kohanenud, kuid kvalifitseeritud tööjõust on ikka puudus, rääkis õmblusettevõtte Svarmil tegevjuht Merle Roste Äripäeva raadiole konverentsil Äriplaan.
Isegi kui aasta alguses tundus, et seatud eesmärkide saavutamine osutub raskeks, võime praegu öelda, et oleme kriisiolukorraga kohanenud, kuid kvalifitseeritud tööjõust on ikka puudus, rääkis õmblusettevõtte Svarmil tegevjuht Merle Roste Äripäeva raadiole konverentsil Äriplaan.