• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Virumaa Teataja: Eesti õlletootjad sekkuvad alkoholipoliitikasse

  Õlletootjad on valmis ühinema Euroopa eneseregulatsiooni koodeksiga, et senisest vastutustundlikumalt reklaamida õlut ja teisi lahjasid jooke.

  Euroopa õlletootjate liidu peasekretär Rodolphe de Looz Corswarem rääkis teisipäeval Tallinnas toimunud Eesti õlletootjate liidu seminaril, et vabatahtliku eneseregulatsiooni koodeksiga on viimase kolme aasta jooksul ühinenud ja kohe ühinemas enamik Euroopa Liidu riikide õlletootjaid, kirjutab Virumaa Teataja.
  ?Tootjate eneseregulatsiooni toetavad nii Euroopa Komisjon kui ka Maailma tervishoiuorganisatsioon,? kinnitas Corswarem.
  Euroopa õlletootjate liit võitleb peasekretäri sõnul õlle väärkasutamise vastu ja keskendub alaealiste joomise vähendamisele.
  Nüüd plaanib samu põhimõtteid järgida ka Eesti õlletootjate liit. Eesti õlletootjate liidu juhatuse liikme Saku õlletehase juhatuse esimees Cardo Remmel lubas, et edaspidi hakkab ka Eesti järgima vabatahtlikku koodeksit ja jälgima, et õlle ja kerge alkohoolse joogi reklaam ei oleks enam suunatud alaealistele.
  Remmeli sõnul hakkavad Eestis tööle sõltumatud aukohtud, mis võivad tootjale reeglite rikkumise eest määrata karistuse. Samuti kohustub tootja kohe kõrvaldama rikkumisotsuse saanud reklaami.
  ?Reklaamides osalevate modellide vanusepiiri oleme tõstnud 23 eluaastani ning loobume kampaaniatest, kus jagatakse tasuta alkohoolseid jooke,? lisas Eesti õlletootjate liidu juhatuse liige Tarmo Noop. ?Samuti ei reklaamita üle 8-protsendilist ega toodeta üle 10-protsendilist õlut.?
  Õlut ei seota sotsiaalse ja sportliku eduga. Samuti ei seostata õlut tervise ega religiooniga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toiduliidu juht: ma ei saa aru, kas meil on sügisel gaasi või ei ole
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Starbucks väljub viimaks Vene turult
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.