• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kulla hind tegi kuue kuu rekordi

  Kulla hind tõusis New Yorgis kuue kuu kõrgeimale tasemele. Hinnatõusu toetas dollari kukkumine kaheksa kuu madalaimale tasemele, mis teeb kulla ostmise euro omanikele odavamaks.
  Unts kulda maksis eile kell 18.10 New Yorgis 425,29 dollarit ehk 1,3 protsenti enam kui päev varem. Euro tugevnes dollari vastu 1,2618 dollarile, mis tegi dollari hinnaks kroonides 12,40.
  Maailma suurim valuutakaupleja, ?veitsi pank UBS tõstis kolme kuu perspektiivis antud kulla hinnaprognoosi 425 dollarilt 430 dollarile.
  ?Odavamate dollaritega saab osta rohkem kulda,? ütles Nuwave Investmenti kaupleja Thomas Braddock Bloombergile. ?Euro ei tugevne üksi, sama teeb ka jeen dollari suhtes,? lisas Braddock.
  Muret tekitanud vähenevad rahvusvahelised investeeringud USAsse surusid dollarindeksi üleeile esmakordselt alates veebruarist allapoole 87-t. Langus jätkus ka eile. Dollariindeksisse kuulub kuus valuutat: euro, Briti nael, jeen, Kanada dollar, ?veitsi frank ja Rootsi kroon.
  UBS ootab odavamat dollarit. Ühe kuu perspektiivis ootab pank euro kursiks 1,27 dollarit ja kolme kuu perspektiivis tõstis ta euro kursiprognoosi 1,25 dollarilt 1,29 dollarile.
  ?Mure USA väliskaubanduse defitsiidi ja sissetulevate kapitalivoogude pärast rõhuvad dollarit,? kirjutas UBS valuutastrateeg Daniel Katzive. ?Kuna dollar murdis välja kuus kuud vastu pidanud kursikoridorist, võib turul sel nädalal olla väiksem dollarite ostu soov.?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Baltic Horizon kasvatas renditulu Fond loob oma tagasiostuprogrammi
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Hans H. Luige trükikoda saab uue juhi
Möödunud suvel Hans H. Luige kätte läinud trükikoda Printall saab 23. mail uue juhi, trükikoda alates 2000. aastast juhtinud Andrus Takkin taandub juhtimisest ja lahkub ettevõttest, teatas ettevõte.
Möödunud suvel Hans H. Luige kätte läinud trükikoda Printall saab 23. mail uue juhi, trükikoda alates 2000. aastast juhtinud Andrus Takkin taandub juhtimisest ja lahkub ettevõttest, teatas ettevõte.
Raadiohommikus: veresaun börsidel, restoraniäri eluspüsimine ja nõuanded ettevõtjale
Esmaspäevases hommikuprogrammis võtame luubi alla investorite otsused veresauna ajal aktsiaturgudel, räägime restoraniäri hakkamasaamisest järjekordses kriisis ja anname nõu, kuidas heitlikul ajal äriprotsesse ümber korraldada.
Esmaspäevases hommikuprogrammis võtame luubi alla investorite otsused veresauna ajal aktsiaturgudel, räägime restoraniäri hakkamasaamisest järjekordses kriisis ja anname nõu, kuidas heitlikul ajal äriprotsesse ümber korraldada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.