• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsiülevaade: Rakvere Lihakombinaadi aktsia aasta kõrgeimal tasemel

  Täna kolmanda kvartali tulemustega välja tulnud Rakvere Lihakombinaadi aktsia sulgus 17,37 kroonil ehk aasta kõrgeimal tasemel.

  Väärtpaberiga tehti tehinguid veerandsaja tuhande krooni eest.
  Lihatootja kolmanda kvartali kasum ulatus 331,7 miljoni kroonise käibe juures 31,5 miljoni kroonini (0,83 kroonini aktsia kohta) mida on 55% enam kui aasta eest. Viimase 12 kuuga on ettevõtte tulu toonud juba 2,13 krooni aktsia kohta.
  Rakvere Lihakombinaadi sõnul olid müügitulemused hoolimata jahedast suvest head. Lisaks on ettevõtte positiivselt häälestatud tuleviku suhtes, kuna lihatoodete tarbimise kasv näitab kasvutrendi.
  Ehkki ettevõtte suuromaniku HK Roukatalole kuulub 95,74% lihatootjast on ettevõttel kokku koguni veel 315 aktsionäri, kellele kuuluvate aktsiate väärtus ulatub 28 miljoni kroonini. Neist ligi pooltel on väärtpaberid enam kui kümne tuhande krooni eest.
  Ülehomme kolmanda kvartali tulemustega välja tuleval Hansapangal oli täna samasugune börsipäev kui eile. Käive küündis veerandsaja miljoni krooni alla ja aktsia tegi läbi kerge (0,6%, 123,76 kroonine) tõusu.
  Viimastel päevadel tugevust ja tublit käivet näidanud Baltika aktsia oli tänagi investorite huviorbiidis. Aktsiate käibeks jäi 0,13 miljonit krooni ja väärtpaberi sulgemishinnaks eilsega sarnane 26,60 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Estraveli omanik: eelmine kriis oli võrreldes praegusega lasteaed
Eesti suurima reisibüroo Estraveli omanik Aivo Takis rääkis Äriplaan 2022 konverentsil, et kui eelmise kriisi ajal kukkus nende käive 20 protsenti, siis koroonakriisiga kukkus nende käive 70 protsenti. “Eelmine kriis oli kui lasteaed, kuid toona tundus see kohutavalt suur kukkumine,” rääkis ta.
Eesti suurima reisibüroo Estraveli omanik Aivo Takis rääkis Äriplaan 2022 konverentsil, et kui eelmise kriisi ajal kukkus nende käive 20 protsenti, siis koroonakriisiga kukkus nende käive 70 protsenti. “Eelmine kriis oli kui lasteaed, kuid toona tundus see kohutavalt suur kukkumine,” rääkis ta.