Inno Tähismaa • 27. oktoober 2004 kell 13:33

Europarlament soovib Barrosolt ruttu uut ettepanekut

Euroopa Parlament soovib uuelt Euroopa Komisjoni presidendilt Jose Barrosolt võimalikult ruttu uut ettepanekut komisjoni koosseisu osas.

Euroopa Parlamendi president Josep Borell sõnas istungiks kogunenud saadikutele, et tulevasel komisjoni presidendil ei ole ettepanekut, vahendas Euroopa Parlamendi pressiteenistus. Borell järeldas seda peale fraktsiooniesimeeste ning nõukogu ja komisjoni sõnavõtte. Seetõttu ei ole parlamendi presidendi sõnul millegi üle hääletada.

Borell palus nõukogul ja Barrosol võimalikult kiiresti teha ettepanek, mille üle parlament saab arutleda ning Barrosol näidata parlamendile, et on oma töös edasi läinud. Samuti soovitas president Barrosol parlamendifraktsioonide koostatud resolutsioonieelnõud tähelepanelikult läbi lugeda.

Parlamendi istungile järgnenud pressikonverentsil kinnitas Barroso ajakirjanikele, et tuleb uue komisjoni koosseisuga välja lähinädalatel, kuid ei seo ennast ühegi tähtajaga. Samuti keeldus ta kommenteerimast võimalikke nimesid ja portfelle.

Hetkel kuum