• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rahapesuprotsess võttis tõendid taas luubi alla

  Pööre toimus siis, kui rahapesus, maksupettuses, altkäemaksu andmises, avaliku korra rikkumises ja relvade ebaseaduslikus hoidmises süüdistatav Kakumäe Võrkude juhatuse liige Andres Davõdov viimase sõna öelnud oli ja kohtukõne lisana uurimistoimikust kõrvaldatud koopiad esitas.
  ?Kust te need dokumendid võtsite," nõudis kohtunik Ardi Suvalov seepeale silmanähtavalt ärritunud häälel. Ilmnes, et politseiuurija Tanel Järvet oli vahetult enne uurimise lõppu kaks kaustatäit dokumente kui süüalust kaitsvad tõendid ja seetõttu sobimatud uurimistoimikust kõrvaldanud.
  Kokku esitas Davõdov kolm tõendit. Nendeks oli maksuameti värske kiri maksuvõla puudumise kohta, ülevaade Maapanga aktsiaostudest väidetavalt kuritegelike ja Davõdovile 17 miljonit krooni toonud forvard-tehingute katteks ja tõend Ühispanga Varahaldusest, kust ilmnes samal aastal aktsiatehingutest tulenenud ligi 9 miljoni kroonine kahju.
  Pistise ja altkäemaksu võtmises süüdistatav Vladimir Panov lausus: ?See on poliitiline protsess. Kui prokurör ja kohtunik on omavahel kokku leppinud, mõistab kohtunik meid süüdi.?
  300 000 krooni märkimata jätmist majanduslike huvide deklaratsioonis põhjendas Panov talle antud selgitusega deklareerida firma müügist saadav raha pärast selle tegelikku laekumist. Panov müüs osaluse Kakumäe Võrkude eelkäijas Apollo Balticus 2001. aastal kokku 600 000 krooniga, millest sai kohe kätte vaid poole.
  Kakumäe Võrkude endine juhatuse liige Priit Tikerpe ütles kohtule, et kooskõlastas rahapesu kahtluse all oleku tõttu kõik ettevõtte tehingud uurijaga. Nii faksis Tikerpe pahaaimamatult keskkriminaalpolitseisse ka Apollo Balticu notariaalse ostu-müügilepingu teksti. Notaris deponeeritud raha soovitas samas kui Panovile kuuluva välja maksta Kakumäe Võrkusid nõustanud advokaadibüroo Pohla & Hallmägi.
  Prokurör nõuab Davõdovile kuut aastat ning Tikerpele ja Panovile kuut kuud reaalset vanglakaristust. Peale selle ootab Tikerped kaks aastat tingimisi koos viieaastase katseajaga ning Panovi aasta tingimisi koos kolmeaastase katseajaga, mille vältel on tal keelatud ametnikuna töötada. Riik konfiskeerib Davõdovi perekonnalt osaluse Kakumäe Võrkudes ja mitu kinnistut.
  Protsess jätkub novembri lõpus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Aasia aktsiad langesid koos USA futuuridega
Aasia aktsiad ja USA aktsiafutuurid langesid teisipäeval, investorid arutasid, kas Hiina värske stiimul võib piirata sulgemiste mõju majandusele.
Aasia aktsiad ja USA aktsiafutuurid langesid teisipäeval, investorid arutasid, kas Hiina värske stiimul võib piirata sulgemiste mõju majandusele.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Ukraina rahandusminister: olukord majanduses on keeruline, aga saame hakkama Ukraina riigieelarve puudujääk küündib 15 miljardi dollarini
Venelased okupeerisid ja blokeerisid Ukraina peamised sadamad ning sundisid sulgema enamiku sealsetest ettevõtetest, kuid Ukraina rahandusminister Sergi Martšenko on optimistlik.
Venelased okupeerisid ja blokeerisid Ukraina peamised sadamad ning sundisid sulgema enamiku sealsetest ettevõtetest, kuid Ukraina rahandusminister Sergi Martšenko on optimistlik.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.