4. november 2004 kell 7:11

Bush: Ameerika on rääkinud!

USA president George Walker Bush võitis teisipäevastel valimistel teise ametiaja Valges Majas, vahendas Eesti Päevaleht Online Reutersi uudist.

Oma võidukõnes lubas Bush ameeriklastele, et jätkab nende toetuse ja usalduse ärateenimist.

?Uus ametiaeg on uus võimalus sirutada käsi välja kogu riigile,? ütles ta oma võidukõnes. ?Kui me oleme koos ja töötame koos, ei ole Ameerika suurusel piire.?

Oma kaotust tunnistanud demokraadist senaatorile John Kerryle ütles Bush oma võidukõnes: ?Ma vajan su toetust, ja ma töötan selle nimel, et see ära teenida. Ma teen kõik, mis võimalik, et väärida sinu usaldust.?

?Senaator Kerry korraldas meeleoluka kampaania ning tema ja ta toetajad võivad oma jõupingutuste üle uhked olla,? lausus president.

Bush tänas kõiki oma lähedasi ja toetajaid selle eest, et nood seisid tema selja taga kaheksa kuud kestnud kampaania ajal. ?Laura on minu elu armastus ja ma olen õnnelik, et armastan teda ka. Ma tahan tänada meie tütreid, kes liitusid isa viimase kampaaniaga. Ma hindan oma õdede ja vendade suurt tööd ning eriliselt tahan tänada oma vanemaid nende armastava toetuse eest.?

?Olen tänulik asepresidendile ja Lynne?ile ning nende tütardele. Tahan tänada meie suurepärast kampaaniameeskonda. Tahan tänada meie tuhandeid toetajaid üle kogu riigi.?

Bush lubas, et USA jätkab majanduslikku edu ning maksusüsteemi reformimist. ?Me tugevdame sotsiaalkaitset järgnevale põlvkonnale,? sõnas ta samuti. ?Aitame tõusvaid demokraatiaid Iraagis ja Afganistanis, et nad saaksid tugevdada ja kaitsta oma vabadust. Koos heade liitlastega meie kõrval võitleme me terrorivastases sõnas iga vahendiga, et meie lapsed saaksid elada rahus ja vabaduses.?

?Ameerika on rääkinud ning ma olen alandlik selle usalduse ja usaldusväärsuse ees, mille mu kaasameeriklased on mulle andnud. Selle usalusega tuleb kohustus teenida kõiki ameeriklasi ning ma teen oma parima, et täita seda ülesannet teie presidendina iga päev.?

Enne Bushi võidukõnet teatas John Kerry oma kaotusest toetajatele ning sõnas, et loodab nüüd, et kaheks jagatud rahvas muutub taas ühtseks.

?Ma ei annaks alla selles võitluses, kui meil oleks võimalus võita,? ütles Kerry.

?Kuid tuleb aeg ja tulevad valimised, millal teie toetus ja teie hääled muudavad maailma ning muudavad selle võitluse vääriliseks,? lausus ta toetajatele.

Hetkel kuum