• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Leedu kalatööstus laiendab Eestis haaret

  Korea ärimeestest omanike käe all märtsi lõpus pankrotistunud kalatööstuse Makrill tervikvara pandi müüki kevadel. Viimsis asuva makra töötlemise tehase, seadmete ja kahehektarilise kinnistu eest küsis toona pankrotihaldur 30 miljoni krooni.
  Praegust müügihinda pankrotihaldur Maire Arm öelda ei saa, viidates lepingu konfidentsiaalsusele. Küll möönab ta, et ostjat oli pankrotivarale raske leida. Kaks avalikku enampakkumist nurjusid ning alles viimati toimunud kinnisel pakkumisel jäi kolmest pakkujast sõelale Leedu kalatööstus Viciunai Grupp, kellele kuulub ka Paljassaare Kalatööstus. Viimane osteti Ösel ASilt 2001. aastal.
  Viciunai Baltic OÜ juhatuse esimees Mauno Leppik ütles, et ostuotsus tehti suhteliselt viimasel minutil ja varasematel avalikel enampakkumistel ei osaletud. ?Makrill huvitas meid, sest tegu on meie valdkonna ettevõttega. Kevadel polnud aga see pakkumine meie jaoks veel atraktiivne, nüüd on keskkond on muutunud,? sõnas Leppik. Pankrotivara ostuhinda ta avalikustada ei soovi.
  Kas Makrill jätkab krabipulkade tootmist või lisandub sinna teisi tooteartikleid, on Leppiku sõnul vara öelda. ?Mõtteid on igasuguseid. Kuna ost-müük käis viimasel hetkel ja kiiresti, siis täna ma ei oska öelda isegi, kuidas Makrill juriidiliselt toimima hakkab,? ütles Leppik.
  Tema sõnul on tehasehooned ja allesjäänud masinad hästi säilinud ning veel nädal tagasi käis tehases väikest viisi tootmine, täideti eelnevalt võetud kohustusi. Hetkel tootmist ei toimu, kuid Leppik avaldas lootust, et paari kuu jooksul see taastatakse.
  Kui paljude töötajatega uued lepingud sõlmitakse, selgub samuti lähiajal, kui vajalikud ostuformaalsused tehtud.
  Neljapäeval, päev enne müüki, vabastati töölt ligi sada Makrilli töötajat. Pankrotihaldur Armi sõnul jääb uue omaniku otsustada, kas sõlmida uued lepingud ja kui paljudega. Tema sõnul jätkub ka firma pankrotimenetlus. ?Kuna vara on müüdud, siis pikalt see enam ei kesta ja sõltub sellest, kui palju on vaja veel hagisid esitada,? ütles Arm.
  Pankrotistunud Makrillil oli kokku võlgu 39 miljonit krooni. Ettevõte sattus pankroti juhtimisvigade tõttu. Makrill vahetas mõned aastad tagasi omanikke ning uuteks omanikeks said Korea ärimehed. Viimased seadsid eesmärgiks Korea tehnoloogia investeerimise Eestisse ning kulude kokkuhoiu. Hoolimata eesmärgist kulusid kokku hoida võeti aga täiendavalt mitmesuguseid laene.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA uute kodude müük langes 9 aasta kiireimas tempos Kõrged laenuintressid survestavad nõudlust
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Parim juht Madis Toomsalu: Eesti parim juht on hoopis mu ema
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.