9. november 2004 kell 14:39

Maksumaksjate liit: maksuametnikud kasutavad tööandjat isiklikes kohtuvaidlustes

Maksumaksjate liit teatas, et nuriseb maksuameti peadirektori Aivar Rehe sallivusega, sest maksuametnikud kasutavad eravaidlustes oma tööandja juriste.

Aivar Rehe kirjutas maksumaksjale, et maksuametis peajuristina töötav Martin Kruus esindas kohtus kostjat maksuameti juriidilise osakonna juhataja Maret Amburi korraldusel. Päev varem oli Rehe aga vastuses teabenõudele kirjutanud, et Kruus osales kohtuistungil esindajana oma tööandja teadmisel. Kohtusaalis jättis Kruus oma töötamise maksuametis saladuseks.

?Vaevalt saab iga tavamaksumaksja loota tasuta õigusabile Maret Amburi korraldusel,? kommenteeris Maksumaksjate liidu tegevjuht Kersti Kurre. Kuna tegu on tsiviilvaidlusega, peaksid kostjad omale kaitsja isikliku raha eest palkama. Kui maksuamet esindab oma töötajaid aga nende isiklikes asjades, tuleks osutatud teenuselt maksta erisoodustusmaksu, mida arvestataks vastavalt advokaaditeenuse turuhinnale.

Tsiviilvaidlus Järva maakohtus algas eelmisel nädalal eelistungiga Margit Penti hagis maksuametnikena töötavate Silvi Erimäe, Kaja Lattik ja Tiina Aadla vastu. Pent nõuab enda kohta esitatud valeandmete ümberlükkamist ja kahju hüvitamist. Maksu- ja tolliamet ametlikult selles vaidluses ei osale.

Hetkel kuum