• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  FIEdel ei ole puhkust

  FIEdel ei ole puhkusega kohe mitte kuidagi ? selles mõttes, millega palgatöötajad on harjunud. Puhkus käib ettevõtmise riskide hulka. Ettevõtja saab põhimõtteliselt puhata igal ajal, kui see vaid võimalik on, ainult et puhkuseraha talle keegi ei maksa.
  Kui rääkida palgatöötajate hakkamisest ettevõtjaks, siis selleks, et töötajale asi üldse ära tasuda võiks, peab endine tööandja talle välja maksma vähemalt seni puhtalt kätte jäänud raha, kinnipeetud tulumaksu ja juurdemakstud sotsiaalmaksu. Tegelikult aga tuleks jupi kaupa välja maksta ka puhkusetasu, sest muidu saab FIEks hakanud töötaja rahaliselt ikkagi tõmmata.
  Kui endine töötaja nüüdsele tellijale arve esitab, on selles ka 11ndik puhkusetasust. Mingil muul moel seda vormistada ei saa ja firma raamatupidamises ei saa see ka mingil moel kajastuda. FIE ja firma lepivad kokku teenuste eest makstavas tasus ja kuidas see summa kujuneb, pole oluline. Teisalt on kõik, mis FIE firmalt saab, talle ühteviisi ettevõtluse tulu, nii et ka tema arvepidamises ei ole võimalik teha mingit erilist märget puhkuse ja selle rahade kohta. Võib muidugi teha nii, et ühel kuul on firmale esitatav arve kaks korda suurem, aga selline idee on nii ettevõtjatele kui ka firmade juhtidele siiani sobimatu tundunud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Ain Hanschmidt: mul on tuleva aasta suhtes üks suur hirm
Ettevõtjatele on väga oluline hinna- ja finantsstabiilsus – tehes äriplaani 10–12 aastat ette, vajame selgust, mida praeguses keskkonnas endiselt ei ole, rääkis suurettevõtja Ain Hanschmidt Äripäeva raadio usutluses konverentsil “Äriplaan 2022”.
Ettevõtjatele on väga oluline hinna- ja finantsstabiilsus – tehes äriplaani 10–12 aastat ette, vajame selgust, mida praeguses keskkonnas endiselt ei ole, rääkis suurettevõtja Ain Hanschmidt Äripäeva raadio usutluses konverentsil “Äriplaan 2022”.
Ohvrilt 23 000 eurot meelitanud krüptolausuja pääses kohtus vastutuseta
Rahast ilma jäänud investor läks kohtusse krüptolausuja Erik Nurme vastu, kes võttis temalt 23 000 eurot, kuid ohver sai kohtust vastuse, et rahvusvahelise krüptoskeemi Eesti juht oli asjas vaid vahendaja.
Rahast ilma jäänud investor läks kohtusse krüptolausuja Erik Nurme vastu, kes võttis temalt 23 000 eurot, kuid ohver sai kohtust vastuse, et rahvusvahelise krüptoskeemi Eesti juht oli asjas vaid vahendaja.