Saksamaa kiirteemaks

ÄP 23. november 2004, 00:00

www.toll-collect.de

Järgmise aasta 1. jaanuarist jõustub Saksamaal kiirteemaks üle 12tonnise täismassiga raskeveokitele. Kaks korda on maksu küll edasi lükatud, kuid praeguse seisuga maks siiski uuest aastast jõustub. Selleks peavad maksu tasuma kohustatud firmad end registreerima ja paigaldama seadmed maksu arvestamiseks. See lehekülg kuulub firmale, kes toodab seadmed ja lõi süsteemi, millega veokimaksu tasumist registreerima hakatakse.

Veoteenuse pakkuja, kes järgmisest aastast veokimaksu tasuma hakkab, saab lehelt registreerida firma ja veokid teemaksu arvestamise süsteemi ning lugeda viimaseid uudiseid ja infot selle kohta, kuidas süsteemi testimine ning rakendamine edeneb.

Lisaks on seal üleval info selle kohta, kui palju mingil kindlal teelõigul maksu tasuda tuleb. Maksumäär kõigub 9?14 euro sendini kilomeetri kohta. Samuti on lehel olemas näidismaanteemaksuarvestus, millel on selgitused erinevate mõistete kohta, mida arvele kirjutatakse.

Mitmed dokumendid ja failid on lehel allalaaditavad, suur osa ka veebis niisama lugemiseks. Info on 23 keeles, kaasa arvatud eesti keeles. Ligipääs on kõigile tasuta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing