• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saksamaa kiirteemaks

  Järgmise aasta 1. jaanuarist jõustub Saksamaal kiirteemaks üle 12tonnise täismassiga raskeveokitele. Kaks korda on maksu küll edasi lükatud, kuid praeguse seisuga maks siiski uuest aastast jõustub. Selleks peavad maksu tasuma kohustatud firmad end registreerima ja paigaldama seadmed maksu arvestamiseks. See lehekülg kuulub firmale, kes toodab seadmed ja lõi süsteemi, millega veokimaksu tasumist registreerima hakatakse.
  Veoteenuse pakkuja, kes järgmisest aastast veokimaksu tasuma hakkab, saab lehelt registreerida firma ja veokid teemaksu arvestamise süsteemi ning lugeda viimaseid uudiseid ja infot selle kohta, kuidas süsteemi testimine ning rakendamine edeneb.
  Lisaks on seal üleval info selle kohta, kui palju mingil kindlal teelõigul maksu tasuda tuleb. Maksumäär kõigub 9?14 euro sendini kilomeetri kohta. Samuti on lehel olemas näidismaanteemaksuarvestus, millel on selgitused erinevate mõistete kohta, mida arvele kirjutatakse.
  Mitmed dokumendid ja failid on lehel allalaaditavad, suur osa ka veebis niisama lugemiseks. Info on 23 keeles, kaasa arvatud eesti keeles. Ligipääs on kõigile tasuta.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheline või punane – potjomkinlus peab lõppema
Äbarik ja kiirustades tehtud punaste jalgrattaradade projekt pealinnas näitab ainuvõimule omaste võtete jätkumist uutes värvides, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Äbarik ja kiirustades tehtud punaste jalgrattaradade projekt pealinnas näitab ainuvõimule omaste võtete jätkumist uutes värvides, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Euroopa aktsiad näitavad täna tugevust
Euroopa aktsiaturud olid täna tõusmas, sest reisifirmade taastumine ning USA turgude tugevus aitasid leevendada Hiina majanduse aeglustumisega seotud muresid, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud olid täna tõusmas, sest reisifirmade taastumine ning USA turgude tugevus aitasid leevendada Hiina majanduse aeglustumisega seotud muresid, vahendab Reuters.
Töötajaid pole! Ettevõtjad küsivad rohkem välismaalasi ja vaatavad peeglisse
Tööjõudu napib enamikul tegevusaladel ja see on Eesti arengu lähiaja suurim takistus, leiavad kolmapäeval Äriplaani konverentsil lavale astuvad tippettevõtjad, kellel on nii riigile kui ka teistele ettevõtjatele välja pakkuda mitu mõtet, kuidas olukorda parandada.
Tööjõudu napib enamikul tegevusaladel ja see on Eesti arengu lähiaja suurim takistus, leiavad kolmapäeval Äriplaani konverentsil lavale astuvad tippettevõtjad, kellel on nii riigile kui ka teistele ettevõtjatele välja pakkuda mitu mõtet, kuidas olukorda parandada.
Probleemid, millega kasvada soovivad e-poed peavad täna tegelema
Eesti E-Kaubanduse Liidu tegevjuht Tõnu Väät tõi esile e-kaubanduse metsikult kiirelt kasvanud mahud ning kaasuvad probleemid, millega e-kauplejad peaksid tegelema, et püsida kiire kasvu kursil.
Eesti E-Kaubanduse Liidu tegevjuht Tõnu Väät tõi esile e-kaubanduse metsikult kiirelt kasvanud mahud ning kaasuvad probleemid, millega e-kauplejad peaksid tegelema, et püsida kiire kasvu kursil.