Teet Reier • 2. oktoober 2005 kell 22:00

Uus kodu vajab ka sisustamist

Kavandades uut kodu, olgu see siis maja või korter, tasuks eelarvesse planeerida kindlasti ka kulutused sisustusele. Muidu võib juhtuda ühel kenal päeval see, et seisame keset tühja tuba, raha on ehitusele või majaostule ära kulutatud ning istuda ja puhata pole nagu kuskil.

Kulutused näiteks ainuüksi kardinate ostuks võivad alata mitmest tuhandest kroonist. Rääkimata siis ülejäänud sisustuselementidest. Olenevalt kasutatavatest materjalidest ja kodutehnikast on kulukaimad sisustada kindlasti köök ja vannituba.

Lihtsa köögitehnika ja tuntud tegija viimaste mudelite hinnavahe on kümnetes tuhandetes kroonides. Samasugused hinnakäärid tekivad ka siis, kui valida lihtsa du?inurga või kümnete erinevate vannivõimaluste vahel.

Aga mida siis teha? Kogu aeg me ju räägime, et alusta ühe või teise asja kavandamist juba varakult. Seinte asukohta on ju raske muuta, kui nad paigas, või hakata elektrijuhtmeid vedama siis, kui siseviimistlus tehtud. Mööblit saab hakata aga valima juba siis, kui ruumide paigutus teada.

Kõigepealt tasuks kindlasti tutvuda erinevates salongides, poodides ja sisustuskaubamajades saada olevaga. Eriti väiksematel edasimüüjatel on tihti osa sisutuskaupadest ju vaid kataloogist tellitav ja kohaletoimetamine nõuab jällegi aega.

Samuti tasub ka endal silmad lahti hoida, tuttavaid külastades pole ju patt pärida, et kust on see või teine heanäoline mööblitükk pärit. On ka Eestimaal piisavalt tegijaid, kelle toodangu tase ja kaasaegsus millegagi muu maailma omale alla ei jää.

Peab nad vaid üles leidma, sest hea tegija enamasti reklaami ei vaja, tehtud tööd räägivad enda eest ise. Ning viimaks ka mööblimessid. Pole tarvis ju maailma lõppu sõita, huvitavat leiab ka naabrite juurde kiigates. Kui sealt lauda ega tooli ei osta, siis põnevaid ideid leiab kindlasti kuhjaga.

Hetkel kuum