Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sony PSP pole pelgalt mänguasi

  Eestis septembris müügile tulnud Sony PlayStation Portable (PSP) ei ole ainult mängukonsool, kuigi teda sellisena valdavalt reklaamitakse.
  Lisaks mängudele saab PSP-ga ka vaadata filme ning WiFi ühenduse korral ka surfata internetis.
  Kuigi PSP on Jaapanis müügil olnud alates 2004 aasta detsembrist ja USAs käesoleva aasta märtsist alates on ostetavate filmide valik pehmelt öeldes kesin kui võrrelda valikut DVD plaatidel pakutava valikuga.
  PSP kasutab originaalmängude ja -filmide jaoks uut UMD plaati mis on DVD plaadist füüsiliselt väiksem - diameeter umbes 6 cm ning mis mahutab 1,8 gigabaiti informatsiooni.
  Vähese filmivaliku vastu on juba ammu lahendus leitud. Internetis on saada mitu erinevat tarkvarapaketti - nii tasulisi kui ka tasuta tööriistu - mis konverteerivad nii DVD, kui ka DivX vormingus olevaid filme Sony PSP jaoks sobivale kujule. Mõni tarkvara siirdab sellise spetsiaalselt PSP jaoks tehtud filmi ka USB kaablit pidi PSP mälukaardile. Otsingumootorites vastavat tarkvara otsides on esimestel kohtadel kõkvõimalikud tasulied programmid, registreerimistasuga suurusjärgus 300-750 krooni. Veidi vaeva nähes leiab aga ka tasuta tööriistu.
  PSP kasutab Memory Stick Pro Duo mälukaarti. PSP-ga on kaasas 32 megabaidi suurune kaart, millest piisab mängude salvestamiseks, kuid kui peale mängude on plaanis PSP-d kasutada aegajalt ka filmide vaatamiseks, tuleb juurde osta suurem mälukaart. Eestis on portaali hinnavaatlus.ee andmetel hetkel suurim saadaolev kaart kahe gigabaidi suurune (maksab 3800-8000 krooni).
  Ka mänge ei ole PSPle hetkel eriti palju saadaval, loo kirjutamise hetkel olid amazon.com-i netipoes mitme mängu juures kiri "pre-order" - st. mängu võib täna ära tellida aga reaalselt saab mäng valmis ja klient selle kätte veidi enne jõule. Need mängud aga mis on hetkel saadaval üllatasid proovimise ajal oma heli- ja pildikvaliteediga. Tundub, et pihuarvuti suuruse mängukonsooli ekraanil oli detailsem pilt kui veel paar aastat tagasi lauaarvutite mängudes.
  Lõppkokkuvõttes võib öelda, et tegu on vinge riistvaralise seadmega, millele ei ole veel jõutud palju mänge ega filme toota. Vähene konkuents tingib ka mängude ja filmide suhteliselt kõrge hinna. Kes leiab olemasolevast mänguvalikust endale sobiliku meelelahutuse ja saab ise DVD ja DivX formaadis filmide konvertimise ja seadmesse kopeerimisega hakkama, sellele võib Sony PSP ostmist sovitada küll.
  Autor: Alar Pardla
 • Hetkel kuum
Avo Blankin: Saaremaa püsiühendus ja Rail Baltic võiks olla kaks ühes projekt
Eesti riik vajab infrastruktuuri arenguks visiooniga arhitekti-teenistust, ehitajad killustikku, saarlased aga püsiühendust, kirjutab pensionär Avo Blankin arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Eesti riik vajab infrastruktuuri arenguks visiooniga arhitekti-teenistust, ehitajad killustikku, saarlased aga püsiühendust, kirjutab pensionär Avo Blankin arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
McDonald'si kasumit toetasid menüü kõrgemad hinnad
McDonald's avaldas ootuseid ületavad neljanda kvartali tulemused, müüki suurendasid kõrgemad menüühinnad, külastajate arv ja turundustegevus.
McDonald's avaldas ootuseid ületavad neljanda kvartali tulemused, müüki suurendasid kõrgemad menüühinnad, külastajate arv ja turundustegevus.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Coop Eesti uus juht vihjas, et kauplustekett on ostulainel
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Kaitsepiirangud ei lase Ida-Virumaal omavalitsuste hooneid renoveerida
Venemaa naabruse tõttu ei saa Ida-Virumaal ehitada ei tuule- ega päikeseparke, aga liginullenergiahoonete jaoks võiks vaja minna vähemalt üht kahest.
Venemaa naabruse tõttu ei saa Ida-Virumaal ehitada ei tuule- ega päikeseparke, aga liginullenergiahoonete jaoks võiks vaja minna vähemalt üht kahest.

Olulisemad uudised

Nulliring: palk tõuseb, aga poodi see raha ei jõua
Aasta lõpus vabalangusse läinud jaekaubanduse võiks tänavu päästa kosuv ostujõud, mida toidab palgatõus, kui laenukulud seda nulli ei sööks.
Aasta lõpus vabalangusse läinud jaekaubanduse võiks tänavu päästa kosuv ostujõud, mida toidab palgatõus, kui laenukulud seda nulli ei sööks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.