Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kalev langes väikese käibe juures

  Suurima muutuse tegi eile börsil läbi Kalevi aktsia, mis langes 3,2 protsenti ning maksis börsi sulgemisel 0,92 eurot (14,39 krooni). Päeva sees oli aktsia isegi 7,4 protsenti miinuses, kuid kosus siiski märkimisväärselt börsipäeva lõpus. Kalevi aktsia käive jäi sealjuures lisanimekirja aktsiale omaselt väikeseks, olles 16 000 eurot (250 000 krooni).
  Kalevi aktsia on viimased pool aastat olnud selges langustrendis. Tundub, et firma omanikud ja juhid on mattumas halbade uudiste laviini alla ning loobunud ettevõtte turgutamisest. Viimane ponnistus aktsionäre rõõmustada tehti pool aastat tagasi, kui firma viis läbi fondiemissiooni. Pärast seda on firmat kummitanud suhkrutrahv ja küsitavad tehingud kinnisvaraga. Suhkrutrahv ripub senini Damoklese mõõgana firma kohal. Lisaks on firmast välja kanditud ka omal ajal Kalevile kuulunud hoonete eest laekuv renditulu. Mõned investorid peavad praegust taset soodsaks ostuvõimaluseks. Mina julgen selle kahelda.
  Börsi suurim tõusja oli Merko Ehituse aktsia, mis kerkis 1,1 protsenti ja maksis 20,20 eurot (316,06 krooni). Merko aktsia oli ühe suuremahulise, 25 000aktsiase tehingu toel ka enimkaubeldud aktsia. Merko käive ulatus 808 000 euroni (12,6 miljoni kroonini), suurtehing andis sellest 512 500 eurot (8,02 miljonit krooni). Merko aktsia rühib väsimatult uute tipptasemete poole. Võib-olla tekib mõnel aktsia liikumist jälgival inimesel küsimus, et kas aktsia võib ka langusse minna, ja millal. Arvan, et kui USA kinnisvarabuum läbi saab ja rahvusvahelised aktsiaturud natuke järele annavad, võib langusse minna ka Merko aktsia. Praegu on näha USAs mõningaid kinnisvarabuumi raugemise märke ning ka aktsiaturgudel ollakse ettevaatlikud.
  Üks (32 000aktsiane) suurtehing suurendas käivet ka Baltika aktsial. Börsi sulgemise ajaks kogunes rõivatootja väärtpaberil käivet 289 000 eurot (4,53 miljonit krooni). Baltika aktsia kosus 0,8 protsenti ning maksis 7,70 eurot (120,48 krooni). Baltika aktsia liikus ka eile hiljutise suure aktsiamüügi inertsi toel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Kakskeelse Eesti visa, aga pöördumatu lõpp
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturg tõusis neljandat nädalat järjest
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand: kui iseloomud ei klapi, siis koostööd ei tule
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Keskerakonna esimehena jätkab Jüri Ratas Aseesimehed Kõlvart, Kiik, Karilaid, Toom
Keskerakond valis tänasel kongressil esimehena jätkama Jüri Ratase.
Keskerakond valis tänasel kongressil esimehena jätkama Jüri Ratase.
Sõjast põgenenud ukrainlased kohtusid Eesti IT-kooli katsel: "Boltist räägitakse meil majandustunnis!"
IT-ettevõtjate asutatud kood/Jõhvi sisseastumiskatsetele saabunutest on tänavu veidi enam kui veerand pärit Ukrainast.
IT-ettevõtjate asutatud kood/Jõhvi sisseastumiskatsetele saabunutest on tänavu veidi enam kui veerand pärit Ukrainast.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.