Kertu Ruus • 16. oktoober 2005 kell 22:00

Skype ei ole Eesti firma

?Meie oma poisid!? rõõmustasime, kui kuulsime Skype?i müügist eBayle ligi 33 miljardi krooni eest. Allan Martinson kirjutas Äripäevas, et Skype on Eestile rohkem tuntust kogunud kui ükski teine Eestist sirgunud firma või persoon.

Paraku arvab ingliskeelne majandusajakirjandus teisiti. Wall Street Journal (WSJ), Economist ja Financial Times (FT) pole Eestit praktiliselt maininud. Nende jaoks asub Skype Luksemburgis ja selle taga on Niklas Zennström ja Janus Friis. WSJi jaoks pole Skype?il Eestiga mingit pistmist, Economist mainib vaid, et Zennström andis mingi videokõne Eestist. FT küll märgib meid paaris kohas ära, kuid uueks Palo Altoks peab leht Oslot, mitte Tallinna ? olgugi siin kolm neljandikku Skype?i töötajatest ja kogu ajutegevuse tuum. Skype ei ole Eesti firma kellegi teise jaoks peale meie enda ja mõnede fännide. Kurb, aga tõsi.

Hetkel kuum