Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kõige odavama krediitkaardi saab bensiinijaamast

  Statoil Eesti peadirektor Helle Kirs oli eile küll Lätis, kuid pressile saadetud taustmaterjalides väitis ta kliendiuuringutele tuginedes, et inimesed eelistavad kaasas kanda võimalikult vähe plastikkaarte. ?Sellepärast on Statoilil oluline arendada ka edaspidi välja uusi kaardikontseptsioone. Statoil MasterCardi valinud kliendid saavad kasutada Statoil extra kaardi hüvesid, millele lisandub võimalus kasutada kaarti ka krediitkaardina,? nentis Kirs. ?Kahe kaardi asemel on Statoili klientidel nüüdsest üks.?
  Nordea Panga Balti ja Poola kaarditoodete juht Margus Aun ütles, et teistest krediitkaartidest erineb Statoil MasterCard põhiliselt selle poolest, et Eesti turul ei ole veel krediitkaarti, millel ei ole ei aastamaksu ega kasutatud krediidilimiidilt võetavat intressi.
  Panga kasu tuleb kaupmeestelt. ?Selle kaardi puhul piirnevad tulud ainult kaupmeeste makstavate tehingutuludega,? selgitas Aun. ?Lisaks on plaanis toodet täiendada ? see tähendab lisada niinimetatud vaba tagasimakse võimalus, sel puhul lisanduks krediidile, mida on kasutatud rohkem kui 50 päeva, intress.?
  Uudset krediitkaarti saab taotleda Statoili teenindusjaamadest. ?Limiidi määramisel rakendatakse krediitkaartide väljastamise standardseid protseduure ? limiit sõltub taotleja sissetulekutest,? ütles Aun.
  Hansapanga väikefinantseerimise osakonna juhataja Annely Herman hindas positiivseks, et krediitkaartide turgu arendatakse edasi. ?Statoili krediitkaardi näol on tegemist co-brand-tüüpi krediitkaardiga, kus kaupmees ja pank teevad koostööd ning on liidetud kliendikaardi ja krediitkaardi funktsioonid,? ütles Herman. ?Tegemist on määratud tagasimaksega krediitkaardiga, kus järgmisel kuul tuleb kasutatud summad tagastada.?
  Samas saavad Statoilist odavamalt ja võlgu kütust osta ka Hansapanga tütarfirma Hansa Liisingu kliendid.
  ?Uus kaart ei konkureeri otseselt Neste krediitkaardiga. Neste krediitkaart on suunatud kõigile autojuhtidele, mitte ühe panga klientidele,? kommenteeris Neste Eesti ASi kliendisuhete juht Kristi Pari. ?Erinevalt konkurendi kaardist ei kaasne Neste kaardi omamisega mingisuguseid tasusid. Samas, vaadates konkurendi kaardi hinnakirja, leiab sealt hulgaliselt esmapilgul peidetud teenustasusid: kaardi väljastamine 30 kr, paberarve 20 kr kuus, krediidilimiidi muutmine 100 kr jne.?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Kakskeelse Eesti visa, aga pöördumatu lõpp
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturg tõusis neljandat nädalat järjest
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand: kui iseloomud ei klapi, siis koostööd ei tule
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Raadiohitid: mis saab aktsiaturgudest ja majandusest lähemas ning kaugemas tulevikus?
On tavapärane, et Äripäeva raadio kuulajaid paeluvad enim investeerimisteemad ning lõppev nädal ei olnud selles osas erand. „Investor Toomase tunnis“ jagas enda tulevikuvaadet investor Märten Kress ning „Infopankuri“ saates räägiti majanduse tulevikust ja 10 aasta pärast juhtuvast.
On tavapärane, et Äripäeva raadio kuulajaid paeluvad enim investeerimisteemad ning lõppev nädal ei olnud selles osas erand. „Investor Toomase tunnis“ jagas enda tulevikuvaadet investor Märten Kress ning „Infopankuri“ saates räägiti majanduse tulevikust ja 10 aasta pärast juhtuvast.
Rootsi inflatsioon vähenes juulis
Rootsi inflatsioon langes juulis esimest korda alates jaanuarist, ja oli isegi grammike väiksem, kui oodati, kirjutab Dagens Industri.
Rootsi inflatsioon langes juulis esimest korda alates jaanuarist, ja oli isegi grammike väiksem, kui oodati, kirjutab Dagens Industri.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.