• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saksa ärikliima indeks aitas eurol kosuda

  Ifo majandusinstituudi poolt arvutatava Saksamaa ärikliima usaldusindeksi tõus viie aasta kõrgeima tasemeni aitas eile eurol dollari vastu kosuda. Kaheteistkümnes Euroopa riigis kehtiv ühisvaluuta liikus eile pärastlõunal 1,2069 dollarini euro (12,96 krooni dollar) kohta.
  ?Praegune olukord eurotsoonis tundub olevat üsna tervislik ning on euro jaoks positiivne,? ütles Bloombergile BNP Paribas valuutakauplemise müügijuht Neil Jones. ?Praegusel ajahetkel võtab see euro nõrkuselt pidurid pealt.?
  Ifo instituudi sõnul on Saksamaa majanduse toibumine tugevamal aluspinnal. ?Ifo poolt avaldatud number pakub eurole tuge ja tõstab riski, et järgmisel aastal intressid tõusevad,? arvas Mellon Financiali valuutastrateeg Ian Gunner.
  Euroopa Keskpank on hoidnud baasintressimäära 2 protsendil juba alates 2003. aasta suvest, samas kui USA keskpank on tõstnud baasintressi viimase 15 kuuga ühelt protsendilt 3,75 protsendini. Tulevikutehingute põhjal kasvas eile võimalus, et Euroopa Keskpank tõstab järgmisel aastal intresse.
  Samas võib dollari eilne langus olla limiteeritud, sest esmaspäeva õhtul uueks USA keskpanga juhiks nimetatud Ben Bernanke tundub baasintressimäärade tõstmise osas olevat samasuguste vaadetega kui praegune pangajuht Alan Greenspan, kelle arvates tuleks intresside tõusu mõõdukalt jätkata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Meta jääb vähemalt Nasdaqil esialgu Facebookiks edasi
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Raadiohommikus: alternatiivturu IPOmaania
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.
Raadiohommikus: anname 10 000 eurot ühe väärt idee eest
Nädala esimeses Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime pikemalt esmaspäeval algavast arvamuskonkursist Edukas Eesti, mida Äripäev korraldab juba 10. korda. Eesti Gaasi, If Kindlustuse, Ellex Raidla Advokaadibüroo, Forus Grupi, Swedbanki ja Rohetiigri toel aset leidva konkursi võitja pistab tasku 10 000 eurot. Et see summa võita, on vaja kirja panna ja saata üks Eesti elu ja majandust edasi viiv idee arvamusloo vormis.
Nädala esimeses Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime pikemalt esmaspäeval algavast arvamuskonkursist Edukas Eesti, mida Äripäev korraldab juba 10. korda. Eesti Gaasi, If Kindlustuse, Ellex Raidla Advokaadibüroo, Forus Grupi, Swedbanki ja Rohetiigri toel aset leidva konkursi võitja pistab tasku 10 000 eurot. Et see summa võita, on vaja kirja panna ja saata üks Eesti elu ja majandust edasi viiv idee arvamusloo vormis.