• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nokian Renkaat kukkus järsult

  Helsingi börsil kukkus eile järsult firma Nokian Renkaat aktsia, mis kaotas 16 protsenti oma väärtusest ja maksis 10,74 eurot. Firma aktsia kukkus kasumi vähenemise tõttu. Firma kolmanda kvartali puhaskasum langes 21,3 miljonilt eurolt 13,5 miljoni euroni (211 miljonit kroonini). Nokian Renkaati kasumi languse taga oli Venemaal tehase käivitamise ja müügikanalite uuendamisega seotud kulud.
  Stockholmis kerkis aga maailma ühe suurima ehitusfirma Skanska aktsia hind. Väärtpaber kallines 4,8 protsenti ja maksis 119 Rootsi krooni. Firma teatas majandustulemusi kommenteerides, et kasumiväljavaated on head.
  Ka mujal Euroopa turgudel aktsiad valdavalt tõusid, juhituna plaadikompanii Vivendi Universali ja keemiatoodete valmistaja Imperial Chemical Industriesi aktsiatest.
  Maailma suurimat plaadikompaniid omav ja Prantsusmaa suurimate mobiiltelefoni operaatorite hulka kuuluva Vivendi käive ületas analüütikute ootusi. Vivendi kolmanda kvartali käive ulatus 4,87 miljardi euroni (76,2 miljardit krooni). See ületas analüütikute keskmisi ootusi, milleks oli 4,76 miljardit eurot. Firma aktsia tõusis 2,1 protsenti ning maksis 26,65 eurot.
  Suurbritannia ühe suurima keemiafirma Imperial Chemicali kasum kahanes oodatust vähem. Analüütikud ootasid kasumi langust 91 miljoni naelani, see alanes aga 98 miljoni naelani (2,25 miljardi kroonini). Imperial Chemicali aktsia tegi 6,5protsendilise hüppe üles, makstes 313 penni.
  USAs alustasid turud päeva tõusuga. Kvaliteetaktsiatest olid olulisimad tõusjad IBM, Wal-Mart ja Caterpillar.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
NFT – kuum plokiahela trend – saab oma ETFi
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Raadiohommikus: kelle seast valitakse aasta silmapaistvaim ettevõtja?
Äripäeva toimetus valis värskelt välja kaheksa inimest, kes kandideerivad sel aastal tiitlile aasta ettevõtja. Kes ja miks esitati ehk kelle seast valik tehakse, selgub hommikuprogrammis.
Äripäeva toimetus valis värskelt välja kaheksa inimest, kes kandideerivad sel aastal tiitlile aasta ettevõtja. Kes ja miks esitati ehk kelle seast valik tehakse, selgub hommikuprogrammis.