Ülo Toomsalu • 11. november 2005 kell 6:05

PM: Pohlak kindlustab kontrolli Eesti jalgpallimiljonite üle

Eesti Jalgpalli Liidu asepresident Aivar Pohlak on viimastel nädalatel taandanud end mitme oma kontrolli all olnud klubi juhatusest.

Ta põhjendab seda klubide reorganiseerimisega, kriitikud kahtlustavad peitusemängu, kirjutab Postimees.

27. ja 28. oktoobril ning 2. ja 9. novembril on Pohlak lasknud end välja arvata kokku 12 jalgpalliklubi juhatusest. Pohlaku asemikeks on saanud tema elukaaslane, õde, jalgpalliklubi FC Flora töötajad ja isegi tema kodu eest hoolitsevad töömehed.

Jalgpallijuhi enda selgitus kõlab lihtsalt: «Tegemist on reorganiseerimisega, kus oleme püüdnud jagada juriidilist seotust oma süsteemi klubide vahel inimestele, kes asjaga reaalselt tegelevad.» Ta lisas, et kui tema mälu ei peta, siis peaks veel kolm kuni viis klubi sama lähinädalatel uue kuue.

Üks Postimehega anonüümsust paludes rääkinud jalgpallielu asjatundja pidas Pohlaku viimaste nädalate taandumist oma klubidest tähelepanuväärseks. Tema hinnangul on asja taga see, et märtsis toimuva jalgpalliliidu kongressi eel, kus kõigil liikmesklubidel on üks hääl, soovib Pohlak lihtsalt jätta muljet, et ei kontrolligi tegelikult neljandikku selle häältest.

Jalgpalliliidus on kord selline, et kongressil on mandaat isegi neil klubidel, mis reaalselt ei tegutse. Liidu tegevtöötajad olid eile varmad tagasi lükkama väiteid, et Pohlaku klubidest umbes pooled on niinimetatud fantoomklubid.

Hetkel kuum