Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rahanduskomisjon loobus kontserdi- ja teatripiletite käibemaksumäära tõstmisest

  Kontsertide ja teatrietenduste piletite käibemaksumäära tõstmine jääb ära, teatas Riigikogu pressitalitus.

  Rahanduskomisjon otsustas mitte esitada käibemaksuseaduse ja maksukorralduse seaduse muutmise seaduse eelnõule muudatusettepanekut, mis tõstnuks kontserdi- ja teatripiletite senist 5 %list käibemaksumäära, kuna poliitilist konsensust selles küsimuses ei saavutatud.
  Rahanduskomisjoni esimees Meelis Atonen tegi ettepaneku, et komisjon arutaks seda küsimust väljaspool kõnealust eelnõu tuleva aasta jaanuaris, kutsudes arutelule kõik asjaga seotud pooled.
  Rahanduskomisjonis koostöös rahandusministeeriumiga välja töötatud muudatusettepanek tulenes õiguskantsleri kirjast, milles väideti, et käibemaksusätted, mis maksustavad kontserte erinevalt, on diskrimineerivad ja vastuolus põhiseaduse ning Euroopa Liidu õigusega.
  Algselt kaalus komisjon kontsertide ja teatritepiletite käibemaksu tõstmist 18%ni, kuid sellekohase muudatusettepaneku hääletamiseni ei jõutud.
  Üks peamisi eelnõus sisalduvaid muudatusi puudutab imporditud kaubalt tasutava käibemaksu sisendkäibemaksuna mahaarvamise aja nihkumist teatud tingimustel ühe kuu võrra varasemaks, millega tekib surve ühe kuu laekumisele muudatuse jõustumise ajal. Laekumine võib väheneda sellel kuul hinnanguliselt 215 mln krooni võrra.
  Teine arvestatava eelarvemõjuga muudatus puudutab meditsiiniseadmete 5% soodusmäära rakendusala piiramist, lubades seda rakendada üksnes meditsiiniseadmetele, mida kasutatakse puudega isiku isiklikuks tarbeks. Muude meditsiiniseadmete ja abivahendite käive on eelnõu kohaselt maksustatud käibemaksu standardmääraga 18%. Arvutuste kohaselt suureneb eelarve laekumine maksumäära osalise tõstmise tulemusena orienteeruvalt 78 miljonit krooni. See muudatus jõustub 2007. aastal.
  Käibemaksuseaduse ja maksukorralduse seaduse muutmise seaduse eelnõu on teisel lugemisel 23. novembril. Ettepanek on teine lugemine lõpetada. Kolmandale lugemisel soovib komisjon viia eelnõu 7. detsembril.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mihkel Nestor: Saksa majandussurutis ei jäta Eestit puutumata
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Börsiettevõtted, te ju oskate palju paremini
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Hälvikparkijatest tüdinenud nõuavad liiklusseaduse muutust
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.