21. november 2005 kell 22:00

Tele2 ja Sportland käsikäes rõivaärisse

Sideoperaator Tele2 toob varsti turule uue kõnekaardi U, mille kampaania raames hakatakse müüma ka kaardi brändiga rõivaid. Kõnekaardi näol on tegemist tegelikult vana kaardi Ultraga, mida uues kuues nooremale tarbijaskonnale esitatakse. Brändiga rõivaid hakatakse müüma aga Sportlandi kauplustes, mida mõnda aega tagasi läks juhtima Tele2 endine direktor Üllar Jaaksoo.

?Nii naljakas, kui see ka pole, on see kokkusattumus,? sõnas Tele2 uus juht Toomas Tiivel naerdes, kuuldes küsimust, ega tegemist pole kokkumänguga.

?Üllar helistas täna (esmaspäeval ? toim.) lõuna ajal ja küsis, kas see info vastab tõele,? lisas ta.

Mõte rõivaid just Sportlandis müüa tuli Tiiveli sõnul nende palgatud agentuuril Lowe Age. Probleeme, et asja võidakse valesti mõista, Tiivel ei näe. ?Selge on see, et Sportlandi huvi on ka selgelt äriline,? kinnitas ta juba tõsisemalt ning lisas, et teisedki operaatorid on jaemüüjatega kokkuleppeid teinud.

U kõnekaardiga tegeleva Lowe Age?i loovjuhi Kaarel Grepi sõnul valiti Sportland, sest nendega on ennegi koostööd tehtud. Näiteks tõi Grepp Fanta Bamboocha kampaania, mille teemalisi rõivaid Sportlandis müüdi. Seda, et Tele2 endine juht nüüd Sportlandi eesotsas on, Grepp teadis, ent ei leidnud selles midagi kahtlustäratavat. ?See ei olnud üldse seotud, see oli paralleelselt,? rääkis ta.

Tele2 endise ja Sportland Internationali praeguse juhi Üllar Jaaksoo sõnul tuli uudis talle üllatusena. ?Sellel ajal, kui Tele2st ära tulin, oli see alles ettevalmistamisel,? sõnas ta. Kuuldes küsimust, kas tegu võiks olla kokkumänguga, sõnas Jaaksoo, et see oleks tema töövõime ülehindamine.

EMT avalike suhete juhi Kaja Pino sõnul on ka nemad Sportlandiga koostööd teinud. Konkreetse juhtumi kohta arvas ta, et kui Jaaksoo oli Tele2 eesotsas, sai temast kui konkurendist ainult head rääkida. ?Usun, et samamoodi saame tema kohta öelda ka nüüd, kui ta Sportlandi juhib,? lisas ta. Üllatust valmistas talle vaid see, et Tele2 rõivaärisse läheb.

Sportlandi konkurendi Rade­mari juhatuse liige Margus Juksar oli Tele2 ja Sportlandi lepingut kommenteeris napisõnaline. ?Arvan, et see on kahe firma vaheline teema ning meil ei ole siin õigust kommenteerida,? sõnas ta vaid.

Autor: Gert D. Hankewitz

Hetkel kuum