23. november 2005 kell 22:00

Kohtunik vabastab osa külmutatud LHV kontodest

Esialgu vabastatakse 86 kontot, mille kontrollimine oli lihtsam, kuna nendelt tehtud tehingute arv oli väiksem. Külmutatuks jäävad praegu veel 95 Traderi kontot, mille puhul võtab kontrollimine kauem aega.

Viis Traderi kontot, sealhulgas LHV partneri Rain Lõhmuse konto, on seotud uurimisaluste tehingutega ning nende vabastamist veel oodata ei ole. Tegemist on meetmega, mis tagab raha olemasolu juhuks, kui uurimisaluseid isikuid peaks trahvitama.

USA väärtpaberituru järelevalve (SEC) oli esimese 86 konto vabastamisega nõus juba 17. novembril, kuid seni seisis asi kohtuniku nõusoleku taga, mis saadi alles teisipäeval. Kontode vabastamise taotlus edastati ka USA maaklerifirmasse Interactive Brokers, kelle juures need kontod asuvad.

Eile kell 19 ei olnud kontsid veel vabastatud.

Autor: Lauri Matsulevit?

Hetkel kuum