Tallinki nõustaja: Äripäeva artikkel oli tööõnnetus

?See ei olnud Äripäeva poolt professionaalne niimoodi kirjutada, see oli tööõnnetus,? ütles advokaadibüroo Raidla&Partnerid advokaat Raino Paron.

Tallinki aktsionäride erakorralisel koosolekul, kus otsustati ettevõtte aktsiakapitali suurendada, märkis Paron, et Äripäevas ilmunud artiklis ?Omanike puukfirmad Tallinki kallal? on esitatud kontekstist välja rebitud väiteid.

?Äripäeva artikkel, kus öeldakse, et Tallink Grupist viiakse raha välja, on eksitav ja vale,? ütles Paron. Ta selgitas, et kõik Tallinki tehingud on tehtud turutingimustes, mis tähendab seda, et ka sõltumatud osapooled teeksid selliseid tehinguid samasugustel tingimustel. ?Ega need hotellid, mida renditakse, ei ole ju kellelegi tasuta kätte tulnud,? ütles ta. Paron lisas, et majandusliku poole osa on Äripäeva artiklist välja jäetud ja käsitletud on vaid kontekstist välja rebitud andmeid.

Tallinki prospekti tuleb tema sõnul käsitleda tervikuna. ?Kõik Tallinki tehingud on tehtud turutingimustel,? toonitas Paron. ?See ei ole ebaseaduslik või ebaõige tulu, kõik on aktsionäridele ette öeldud,? ütles Paron.

Ta loodab, et see artikkel Tallinki aktsiate märkimisele suurt mõju ei avalda. ?Investorid võiksid oma otsused ikka prospekti põhjal teha,? kommenteeris ta.

Aktsionäride erakorralisel koosolekul teatati, et ettevõtte juht Enn Pant ei osale sellel, kuna viib parasjagu läbi välisinvestoritele suunatud Tallinki tutvustavat ekskursiooni.

Hetkel kuum