Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kinkekaardid pühadekäivet ei kahjusta

  Ameerika suurim jaemüügikett Wal-Mart on hädas jõuluperioodil lunastatud kinkekaartidega, mis suures osas lunastatakse alles pärast pühi, kui käimas on suured allahindluskampaaniad. See olevat ka üks põhjuseid, miks pühade müügiprognoosid ei täitu. Eesti kaupmehed tunnistavad küll kinkekaartide kasvavat müügiedu, kuid selle negatiivsest mõjust müüginumbritele nende hinnangul siiski rääkida ei saa.
  Tallinna Kaubamaja müügi- ja turundusdirektori Enn Pareli sõnul müüb kaubamaja kinkekaarte tõepoolest suurtes kogustes ning seda eriti aasta lõpus. Siiski pole tema hinnangul täheldatud, et detsembrikuu müügid kinkekaartide tõttu või mõnel muul põhjusel täis ei tuleks. ?Kinkekaartide mõju müükidele on igal juhul alati positiivne, sest kaarte kingitakse ka sellistele inimestele, kes võib-olla muidu meie kaubamajadesse oste sooritama poleks tulnudki. Samuti oleme täheldanud, et kinkekaardi kasutamisega kaasnevad ka lisaostud,? selgitab Parel.
  Kinkekaartide müüki näeb Parel pigem ettemaksu võtmisena: ?Kui klient soovib tehtud ettemaksu eest kaupa saada allahindluse ajal, siis meie jaoks pole see kuidagi probleemiks. Võib ju öelda, et kaupmehele oleks kasulik, kui kinkekaart realiseeritaks ajal, mil marginaalid on kõrgemad, aga vaatamata suurele müüdud kinkekaartide mahule on nende eest sooritatud ostude osakaal kõigist ostudest siiski piisavalt väike, et see keskmist marginaali olulisel määral ei mõjutaks.?
  Mingist suurest müügibuumist ja kinkekaartide lunastamisest jaanuaris Pareli hinnangul rääkida ei saa. ?Aasta parim müügikuu on ikkagi detsember. Allahindlus on loomulikult klientide poolt oodatud, kuid jaanuari müük jääb detsembri omale ikka väga suurel määral alla ning kinkekaardid seda suhet praktiliselt ei mõjuta.?
  AG Kaubanduse turundusjuhi Paul Oja väitel on kinkekaartide osatähtsus AG kauplustes muu kauba müügi seas üsna väike. ?Loomulikult kasvab ka kinkekaartide nagu ka muude kaupade müük enne pühadeperioodi,? ütleb Oja, kuid lisab et mingisugust plaanipärast kinkekaardi säästmist allahindlusperioodiks pole täheldatud. ?Enamaltjaolt lunastatakse kaup välja esimesel võimalusel. Trend, et kinkekaardi realiseerimine langeb kokku allahindlustega, võib paljuski olla seotud sellega, et pühade ning allahindlusperioodi vahe on niivõrd lühike, et klient ajaliselt lihtsalt ei jõua poodi.?
  Ka ABC Kinga turundusjuht Monica Vood kinnitab, et kinkekaardid meie detsembri müüki eriti ei mõjuta. Jõulukuu müüginumbreid on hetkel veel raske prognoosida, kuid kindlasti tuleb müük parem kui novembris ? detsembris peab ABC King nimelt oma 12. sünnipäeva, mille raames tehakse klientidele mitmeid hinnaüllatusi ning häid pakkumisi, see tagab ka suurema müügiedu,? selgitab Vood. ?Selline kinkekaartide realiseerimise skeem aga meie klientide hulgas tõesti eriti populaarne pole.?
  Enim kasutatakse kinkekaarte ikka uute kaupade ostu puhul kui hooaja lõpumüükide ajal. ABC Kinga kauplustes ostetakse kinkekaarte Voodi sõnul eriti usinasti just hooaja keskel.
  ?Müügil on 100-, 500- ning 1000kroonised kinkekaardid. Kõige nõutavamad on 100kroonised kaardid, sest neid on mugavam realiseerida. Kui 1000kroonise kaardiga tahetakse osta jalanõud, mis maksavad alla 1000 krooni, siis tuleb nuputada, mida näiteks siis selle ülejäänud 101 krooni eest juurde osta. 100krooniste kaartidega on lihtsam. Tavaliselt ostetaksegi üks 500kroonine kaart ja siis mõned 100kroonised,? lisab Vood.
  Autor: Madli Kents
 • Hetkel kuum
Maailma suurima krüptobörsi juht: 2022 oli krüptole vastupidamise aasta
Krüptotööstust ei tohiks hinnata ees seisvate väljakutsete, vaid selle järgi, kuidas on senistele vastu peetud, kirjutab maailma suurima krüptobörsi Binance juht Changpeng "CZ" Zhao.
Krüptotööstust ei tohiks hinnata ees seisvate väljakutsete, vaid selle järgi, kuidas on senistele vastu peetud, kirjutab maailma suurima krüptobörsi Binance juht Changpeng "CZ" Zhao.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
USA aktsiaturud kerkisid, Nasdaq sai kirja uhke tõusunädala
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Seitse soovitust edukaks koondamiseks
Töömaastikku räsivad esimesed suuremad koondamislained ja paljud ettevõtted on tööinspektsioonile juba märku andnud järgmistest koondamisplaanidest.
Töömaastikku räsivad esimesed suuremad koondamislained ja paljud ettevõtted on tööinspektsioonile juba märku andnud järgmistest koondamisplaanidest.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Hiiumaa vahet hakkas lendama uus firma
Täna alustas Tallinna ja Kärdla vahel lendamist uus vedaja Diamond Sky, kes kasutab Poola firmalt Sprint Air renditud lennukit Saab 340A, teatas Hiiumaa turismiklaster.
Täna alustas Tallinna ja Kärdla vahel lendamist uus vedaja Diamond Sky, kes kasutab Poola firmalt Sprint Air renditud lennukit Saab 340A, teatas Hiiumaa turismiklaster.

Olulisemad uudised

Eksperdid: intressimäärad jäävad peagi paigale
Majanduseksperdid ootavad Euroopa Keskpangalt veel paaril korral baasintressimäärade tõusu, kuid pärast seda peaks tulema aastane seisak, kirjutab Bloomberg.
Majanduseksperdid ootavad Euroopa Keskpangalt veel paaril korral baasintressimäärade tõusu, kuid pärast seda peaks tulema aastane seisak, kirjutab Bloomberg.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.