Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Prügi ladestamine kallineb keskmisele tallinlasele viiendiku võrra

  Uue keskkonnatasude seaduse jõustumisel maksab keskmine tallinlane aastase jäätmekoguse ladestamise eest järgmisel aastal 21,4 protsenti rohkem.

  Tallinna pressiteenistuse teatel maksab keskmise tallinlase aastase jäätmekoguse ladestamine tuleval aastal 123,8 krooni, ehk 21,8 krooni rohkem kui tänavu.
  Eile riigikogus vastu võetud keskkonnatasude seaduse kohaselt on saastetasude määrad olmejäätmete ladestamise eest, alates 2006. aasta 1. jaanuarist 122 krooni, alates 2008. aasta 1. jaanuarist 133 krooni ja alates 2009. aasta 1. jaanuarist 156,5 krooni jäätmetonni kohta. 75% laekuvast saastetasust kantakse omavalitsuse eelarvesse. Omavalitsuse eelarvesse laekuvat raha kasutatakse jäätmehoolduse arendamise rahastamiseks.
  Tallinna abilinnapea Olga Sõtniku sõnul tekib Tallinna elanikul elukohas keskmiselt 201 kg jäätmeid aastas. Tallinna Prügilas maksab selle jäätmekoguse ladestamine tänaste hindadega (507,4 kr/tn koos käibemaksuga) 102 krooni.
  Prügilas kehtestatakse alates 1. jaanuarist 2006 uus vastuvõtuhind 616 kr/tn koos käibemaksuga.
  Sõtnik lisas, et Tallinna prügilas ladestatakse Tallinnast pärit olmejäätmeid aastas ca 150 000 tonni. Saastetasu sellise koguse jäätmete ladestamise eest on järgmisel aastal 18,3 miljonit krooni, millest linna eelarvesse laekub 75% ehk 13,7 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
"Tunnen, et on vaja telefon kätte võtta... ja kukun jälle töösse!"
Miks juhtub nii, et inimesed on pidevalt ühenduses tööga, millised on tagajärjed ja kuidas ennast tööst lahti haakida, kirjutavad organisatsiooniuurijad Anne Reino, Alo Treial ja Maria Murumets Äripäeva essees.
Miks juhtub nii, et inimesed on pidevalt ühenduses tööga, millised on tagajärjed ja kuidas ennast tööst lahti haakida, kirjutavad organisatsiooniuurijad Anne Reino, Alo Treial ja Maria Murumets Äripäeva essees.
Ferrari kutsub tagasi 23 000 sõidukit
Itaalia autotootja Ferrari kutsub tagasi 23 555 sõidukit, sest kahtlustab paljudel mudelitel viga pidurites, vahendab ajakiri Car and Driver.
Itaalia autotootja Ferrari kutsub tagasi 23 555 sõidukit, sest kahtlustab paljudel mudelitel viga pidurites, vahendab ajakiri Car and Driver.
Reaalajas börsiinfo
Raadiohitid: ostuidee karuturul ja tippjuhtimise vähem nähtav pool
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Nädala lood: suures skeemis paljastati Eesti firma, elekter kallineb hoogsalt edasi
Selle nädala olulisematest sündmustest tasub esile tuua üks rahvusvaheline skeem, mille paljastamisel tuli esile ka Eesti firma. Lisaks ei saanud mööda energeetikast, sest tuleval talvel ähvardab elektri hind tõusta selgelt kõrgemale, kui oli suvine hinnatipp.
Selle nädala olulisematest sündmustest tasub esile tuua üks rahvusvaheline skeem, mille paljastamisel tuli esile ka Eesti firma. Lisaks ei saanud mööda energeetikast, sest tuleval talvel ähvardab elektri hind tõusta selgelt kõrgemale, kui oli suvine hinnatipp.
Paar miljonit kilo maasikaid mädaneb Soomes põllule
Ukraina sõja põhjustatud tööjõuprobleem on peapõhjus, miks hulk maasikaid Soomes põllule on jäänud, kohati on ka vihmad maasikakorjamist takistanud, kirjutab Yle uudisteportaal.
Ukraina sõja põhjustatud tööjõuprobleem on peapõhjus, miks hulk maasikaid Soomes põllule on jäänud, kohati on ka vihmad maasikakorjamist takistanud, kirjutab Yle uudisteportaal.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.