Aivar Hundimägi • 13. detsember 2005 kell 22:00

Sõerdi miljonäride TOPi aidanud Järvan saab kinga

Rahandusminister Aivar Sõerd loobub Eesti kõrgeimalt tasustatud ametniku teenetest ega pikenda ministeeriumi kantsler Aare Järvaniga töölepingut. Järvani aastane töötasu kokku on üle 660 000 krooni.

Tänu Järvanile õnnestus aga ka Sõerdil oma sissetulekut märgatavalt suurendada. Järvan osales Sõerdi maksuameti juhi kohalt kangutamise aktsioonis. Kuna Sõerdist vabanemine viidi läbi robustselt, siis õnnestus tal kohtu abil nõuda riigilt kompensatsiooni, mis kergitas Sõerdi nende hulka, kes deklareerisid aastatuluks enam kui miljon krooni. Võimalik, et just miljonäri staatusesse tõusmine oli põhjuseks, miks Sõerd Järvani vabastamise kohta väljastatud pressiteates ütles, et hindab Järvani tööd kõrgelt.

Hetkel kuum